Hogyan fogadd el Isten bocsánatát?
január 13. szerda

„Megvallottam neked vétkemet, bűnömet nem takargattam. Elhatároztam, hogy bevallom hűtlenségemet az Úrnak, és te megbocsátottad bűnömet, amit vétettem.” (Zsoltárok 32:5)

Amikor Isten megbocsátotta Dávidnak a házasságtörést és gyilkosságot, Dávid ezt írta: „Boldog, akinek hűtlensége megbocsáttatott, vétke eltöröltetett. Boldog az az ember, akinek az Úr nem rója fel bűnét, és nincs lelkében álnokság. Míg hallgattam, kiszáradtak csontjaim, egész nap jajgatnom kellett. Mert éjjel-nappal rám nehezedett kezed, erőm ellankadt, mint a nyári hőségben. (Szela.) Megvallottam neked vétkemet, bűnömet nem takargattam. Elhatároztam, hogy bevallom hűtlenségemet az Úrnak, és te megbocsátottad bűnömet, amit vétettem” (Zsoltárok 32:1–5).

A be nem vallott, meg nem bocsátott bűn nyomorúságos állapotot okoz. Ám ha beismered a bűnt, és elfogadod Isten bocsánatát, többé nem kell nyomorúságosan érezned magad.

Akkor miért érzed rosszul magad? Sokszor azért, mert így neveltek minket. Folyton ezt hallottuk: „Szégyelld magad! Remélem, rosszul érzed magad amiatt, amit tettél!” Ha a vétség nagy volt, például összetörtük a családi autót, talán még büntetést is kaptunk és próbaidőt, ami alatt ki kellett érdemelnünk, hogy újra bízzanak bennünk! Másként fogalmazva: hosszú távú bűntudatra programoztak minket.

A jó hír az, hogy Isten bocsánata nem így működik. Amikor eljön a beismerés és megbánás pillanata, ugyanakkor megtörténik a bűn eltörlése is, így újra bizalommal állhatunk meg Isten előtt.

Ne engedd, hogy a Sátán továbbra is vádoljon! Ne járj tovább bűntudatban és szégyenben! Ma mondd a zsoltárossal együtt: „Isten megbocsátotta bűnömet! Elmúlt a bűntudatom!” Most pedig menj, és élj szabadon, bizakodva, örömmel!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.