ÚJ!
Hozzád illő emberek

Tanuld meg a stratégiai gondolkodást! (1)
május 3. hétfő

„Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak.” (Efezus 5:15–16)

A stratégiai gondolkodás segít a tervezésben, hatékonyabbá tesz, erősségeinkből a maximumot hozza ki, és segít megtalálni a legjobb utat ahhoz, hogy véghez vigyük Istentől kapott megbízatásunkat az életben.

A stratégiai gondolkodásnak számos haszna van. Íme, néhány közülük:

1) A stratégiai gondolkodás leegyszerűsíti a nehéz dolgokat.

A bonyolult kérdéseket és hosszú távú célokat kezelhető méretűvé bontja. Ha van terved, minden egyszerűbbé válik! A Biblia ezt írja: „a szorgalmasnak a tervei csak hasznot hoznak, de mindenki, aki elsieti a dolgát, csak ínségbe jut” (Példabeszédek 21:5).

2) A stratégiai gondolkodás segít feltenni a megfelelő kérdéseket.

Nézd csak meg a következő kérdéseket, melyeket Bobb Biehl, a Masterplanning [Mesteri tervezés] c. könyv írója állított össze. „Irány: Mi a következő lépés? Miért? Szervezés: Ki minek a felelőse? Ki kiért felel? A megfelelő emberek vannak az egyes posztokon? Készpénz: Mennyi a várható bevételünk, kiadásunk, nettó jövedelmünk? Megengedhetjük ezt magunknak? Hogyan engedhetjük meg? Követés: Jó nyomon járunk? Általános kiértékelés: Elértük a magunktól elvárt és követelt minőséget? Pontosítás: Hogyan lehetünk hatékonyabbak és hasznosabbak?”

Talán nem csupán ezeket a kérdéseket kell feltenned ahhoz, hogy kialakíts egy stratégiát, de első lépésnek nagyon jók. Amíg meg nem teszed az első lépést, benn ragadsz a gödörben. Amíg azon aggódsz, hogy nem fog tökéletesen sikerülni, el sem tudod kezdeni. Ha azt kérdezed, mikor kellene elkezdened, azt mondom: most!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.