Önvizsgálat vagy önmarcangolás? (4)
november 26. péntek

„Szemem állandóan az Úrra néz, mert ő szabadítja ki lábamat a csapdából.” (Zsoltárok 25:15)

 

Hannah Whitall Smith ezt írja: „Nincs értelme az énünk vizsgálgatásának és bütykölgetésének annak reményében, hogy javítunk rajta. Az Úr azt akarja, hogy szabaduljunk meg tőle.”

Régi természetünk eltökélte, hogy fogva tartja figyelmünket; nem bánja, ha rossz a véleményünk róla, csak gondoljunk rá! Miközben önmarcangolással töltjük időnket, és nyomorultul érezzük magunkat, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy alázatosak, őszinték és lelkiek vagyunk.

Pedig testi természetünk kezelésének egyetlen lelki és biztonságos módja az, ha nem foglalkozunk vele, és figyelmünket kizárólag az Úrra fordítjuk, csak rá tekintünk várakozva. Dávid megértette, hogyan működik ez az elv: „Szemem állandóan az Úrra néz, mert ő szabadítja ki lábamat a csapdából” (Zsoltárok 25:15).

Ha folyton csak a törékeny „cseréplábaidra” * (gyengeségeidre és kudarcaidra) figyelsz, valamint a „csapdára” (nem újjászületett testedre), amelybe beleestél, nem tudsz kiszabadulni. Csak még jobban belegabalyodsz. A test csapdájából csak Isten szabadíthat ki, de együtt kell működnöd vele! Isten módszere a győzelemre az, hogy mindig figyelj rá. Hallgasd csak, mit mondott Dávid egy másik zsoltárban: „Az Úrra tekintek szüntelen, nem tántorodom meg (…) Megismerteted velem az élet útját, teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon” (Zsoltárok 16:8–11).

 

A te feladatod egyszerű, bár nem feltétlenül könnyű: ne figyelj testi vágyaidra, csak összpontosíts kitartóan Jézusra! Az ő feladata az, hogy hatalmas erejével átalakítson téged!

 

* ld. Dániel 2:32–34 (a ford.)

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.