Indulj el! (2)
november 28. hétfő

„Áldott az a férfi, aki az Úrban bízik” (Jeremiás 17:7)

Indulj és cselekedj! Egy régi mondás szerint képes vagy rá, ha igazán akarod. A kezdeményezők nem várják meg, hogy mások ösztönözzék őket. Tudják, hogy az ő felelősségük kilépni a komfortzónájukból, és ezt gyakorolják is. Theodore Roosevelt elnök mondta: „Nem tettem semmi ragyogót vagy kiemelkedőt, kivéve talán egy dolgot: mindig megteszem, amiről hiszem, hogy meg kell tenni. Ha pedig valamiről eldöntöm, hogy megteszem, akkor rögtön cselekvésbe is fogok.”

A Biblia azt mondja: „Bízzál az Úrban, és tégy jót, akkor az országban lakhatsz, és biztonságban élhetsz” (Zsoltárok 37:3).

A következő lépés: tanulj a kudarcaidból, és haladj tovább! A kezdeményezők számára a jó hír az, hogy ők elindítanak dolgokat. A rossz hír az, hogy sok hibát követnek el az út során. Minél nagyobb lehetőség rejlik benned, annál nagyobb az esélyed a kudarcra. Robert Kennedy szenátor mondta: „Csak azok érhetnek el nagyot, akik mernek nagy kudarcot vallani.”

Folyamatosan keresed a lehetőséget, vagy várod, hogy elérkezzen hozzád? Hajlandó vagy arra, hogy imádság után hitben elindulj, vagy agyonelemzel mindent? Lee Iacocca, a Chrysler igazgatótanácsának korábbi elnöke mondta: „Még a helyes döntés is rossz, ha túl későn hozták meg.” Mikor kezdeményeztél utoljára valami lényegeset az életedben? Ha az utóbbi időben nem léptél ki a komfortzónádból, akkor lehet, hogy most el kell indulnod. A Biblia azt mondja: „Akik félitek az Urat, az Úrban bízzatok! Segítségetek és pajzsotok ő” (Zsoltárok 115:11). Ez azt jelenti, hogy Isten segíteni fog sikert elérni; ha pedig kudarcot vallasz, ő meg fog védeni és új utat fog mutatni.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2022. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.