Válaszok a nagy kérdésekre (3)
június 23. csütörtök

„A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre” (2Timóteus 3:16)

Hogyan bízhatunk a Bibliában, ha egyszer emberek írták?

Válasz: Te írod a levelet, vagy a tollad? A toll csak egy eszköz, amit használsz. Ugyanígy használt Isten is embereket eszközként, hogy megírja az emberiségnek szóló levelét.

Ezért mondta Sir Isaac Newton: „A hitelességnek biztosabb jeleit találom a Bibliában, mint bármilyen profán történetírásban.” Ezért mondta Billy Graham a Szentírásról: „Ha nem hinném, hogy a Biblia és Jézus Krisztus evangéliuma tartalmazza a választ e világ áttekinthetetlenül sokféle problémájára, visszamennék vidékre gazdálkodni, amit annyira szeretek, és békés magányban tölteném napjaimat.” Abraham Lincoln okkal mondta: „Hiszem, hogy a Biblia a legjobb ajándék, amit Isten valaha is adott az embernek.”

Josh McDowell keresztyén apologéta mondja: „Íme a kép: 1500 év, 60 generáció, 40 szerző, különböző életkörülmények, különböző helyek, különböző idők, különböző hangulatok, különböző kontinensek, három nyelv, több száz vitás témát érintő írás. Mégis, amikor mindez együtt van, teljes összhang érezhető bennük az elejétől a végéig (…) Nincs a világtörténelemben még egy könyv, amelyet ehhez a különleges folytonossághoz hasonlíthatnánk.”

Bízhatsz a Bibliában. Próféciái beteljesedtek, ígéretei kiállták az idők próbáját, az életre vonatkozó elvei valóban működnek. Tudod, miért íródott a Biblia? János így válaszol erre: „Ezt azért írtam nektek, akik hisztek Isten Fia nevében, hogy tudjátok: örök életetek van” (1János 5:13).

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2022. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.