Hogyan csökkentsd a szorongást? (1)
február 6. hétfő

„Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád!” (Zsoltárok 55:23)

Amikor stressz ér minket, a negatív érzelmek hulláma elsöprő erejű lehet. Ha nem könnyítesz a lelkeden Isten előtt, könnyen megtörténhet, hogy rossz döntéseket hozol, engedsz a rossz ösztönöknek, rossz irányba indulsz, és rázúdítod haragodat olyanokra, akik ezt nem érdemlik.

A zsoltáríró így biztat: „Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád!” Amilyen mértékben támaszkodsz Istenre, tudatosan, erőt merítve tőle, annyira csökkented a szorongási szintedet. Nem véletlenül kezdődik sok zsoltár azzal, hogy Dávid Istenhez kiált segítségért, és végződik azzal, hogy örül, mert frusztrációját arra zúdította, aki erre a legmegfelelőbb személy: Istenre!

Az igazság az, hogy az élet 10%-ban az, ami veled történik, és 90%-ban az, ahogyan arra reagálsz. A munkád, a pénzügyeid, a házasságod, a gyermekeid, az egészséged és a jövőd mind a szorongás forrásai, így sosem leszel teljesen mentes tőle. Aggodalmadat viszont csökkentheted, ha követed Pál tanácsát: „Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van Krisztus szenvedéseiben, olyan bőséges Krisztus által a mi vigasztalásunk is” (2Korinthus 1:3–5).

Rick Warren lelkészt idézve: „Minél többet imádkozol, annál kevésbé fogsz pánikba esni. Minél többet dicsőíted Istent, annál kevesebbet aggódsz.”

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2023. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.