Tudd, hogy ki tartozik az életedbe!
szeptember 28. csütörtök

„Mindig szeret a barát, de testvérré a nyomorúságban válik.” (Példabeszédek 17:17)

Bárhol is élsz, és bármi legyen is a szakmád, hentes, pék vagy gyertyaöntő, ezzel a háromféle emberrel kell megküzdened:

1) A kritikus. Valljuk be, a legtöbb ember elégedett a fennálló helyzettel. Nemcsak félnek a változástól, hanem gyakran támadják is. Tehát ha más mersz lenni, készülj fel arra, hogy viharos tengeren kell hajóznod. Pál apostolt kritikusai őrültnek és ostoba fecsegőnek nevezték. Miért várnád el az ugyanilyen tömegtől, hogy veled jobban bánjanak?

2) Az óvatos. Ezek az emberek nem fognak vádló ujjal mutogatni, de segítő kezet sem nyújtanak. Amikor bajba kerülsz, elhatárolódnak tőled, mert félnek, hogy rájuk ragad a veszélyességed. Alapvetően kivárják, hogy túljutsz-e az alagúton. Akkor megfigyelik, hogy ki fogad el téged, és hogy hasznukra válhatsz-e. Ezután esetleg újra kapcsolatba lépnek veled. Az ilyenek csak használják a másik embert. Nem rosszak, csak öncélúak. Szeresd őket, de ne támaszkodj rájuk!

3) Az elkötelezett. „Minden időben szeret, aki igaz barát, és testvérül születik a nyomorúság idejére.” (Példabeszédek 17:17 Károli) Az elkötelezettek akkor is a legjobbat hiszik rólad, ha a legrosszabbat hallják. Nagyra értékelik az erősségeidet, és kegyelmet gyakorolnak a gyengeségeid kezelésében. Ezek az emberek felbecsülhetetlen értékű kincsek, mert mindig szeretni fognak. Amikor Isten ilyen embert helyez az életedbe, védd és ápold a vele való kapcsolatot!


Szeretnél a bajok közepette is lelkileg erős maradni? Tedd ezt a 2 dolgot! Kattints és olvasd tovább Győzelem a csüggedés felett üzenet-sorozatunk 28. részét!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2023. A Word for Today (Mai Ige) szerzői Bob és Debby Gass, mely tartalom a UCB International engedélyével kerül kiadásra. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.