Krisztus követe vagy (1)
június 12. szerda

„Krisztusért járva követségben” (2Korinthus 5:20)

A feladatod az, hogy Isten országának nagykövete légy. Micsoda kiváltság! És micsoda felelősség! A következő napokban vizsgáljuk meg a nagykövet néhány jellemzőjét.

Azon ország állampolgárának kell lennie, amelyet képvisel. „Nekünk pedig a mennyben van polgárjogunk…” (Filippi 3:20). János száműzetéséről ezt írta: „Én, János (…), a Patmosz nevű szigeten voltam az Isten igéjéért és Jézus bizonyságtételéért. Lélekben elragadtattam az Úr napján” (Jelenések 1:9–10). János tudta: nem az számít, hogy hol van, hanem az, hogy kié, mivel az Urát képviselte. Sokak számára a te életed lesz az egyetlen Biblia, amit valaha is olvasni fognak. Csak a te szádból fogják hallani az evangéliumot. A hozzáállásod többet tehet a megnyerésükért, mint az összes érved.

Keresztre feszítése előtt Jézus így imádkozott tanítványaiért: „Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. Nem a világból valók, mint ahogy én sem vagyok a világból való. Szenteld meg őket az igazsággal: a te igéd igazság. Ahogyan engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:15–18). Egy nagykövet a kinevezése előtt az elképzelhető legalaposabb vizsgálaton megy át. Erkölcsi feddhetetlensége, pénzügyi tranzakciói, családi élete, munkája, minden szava és cselekedete mikroszkóp alá kerül. Nem kellene ennek sokkal inkább így lennie a királyok Királyának követeivel? Soha ne feledd, hogy kinek az oldalán állsz! Soha ne feledd, melyik országhoz tartozol! Soha ne feledd, kit képviselsz! Krisztus követe vagy.

 


Hányszor kell szólnia Istennek, mire válaszolsz? Kattints és olvasd tovább a Győzelem a lelki életben üzenetsorozatunk 12. részét!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2024. A Word for Today (Mai Ige) szerzői Bob és Debby Gass, mely tartalom a UCB International engedélyével kerül kiadásra. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.