A lelki növekedés kulcsa
július 10. kedd

„… amíg kiformálódik bennetek Krisztus.” (Galata 4:19)

Íme, három dolog, ami a Szentírás szerint a lelki növekedés és éretté válás kulcsa:

1) Fogantatás. Ez két egymást szerető ember intim kapcsolata során történik. Nos, Isten irántad való szeretete kétségbevonhatatlan és kényszerítő erejű (ld. 1János 3:1); a kérdés csak az: te mennyire szereted őt (ld. János 21:15)?

2) Formálódás. Pál azt írja: „gyermekeim, akiket újra fájdalmak között szülök meg, amíg kiformálódik bennetek Krisztus” (Galata 4:19). Isten tudja, hogy milyen próbákra van szükség ahhoz, hogy kifejlődjön benned Krisztus jelleme, és ő meg is fog tenni mindent azért, hogy ez megtörténjen.

3) Szülés. Ha elkötelezted magad arra, hogy világra hozd, amit Isten beléd helyezett, akkor túl kell jutnod minden akadályon, minden negatív dolgon, amit az emberek tettek veled vagy mondtak rólad. Keresztül kell nyomakodnod a sátán támadásain, akár fájdalmas emlékek, akár reménytelenség vagy alacsony önértékelés formájában érkeznek is. Az ellenség talán éveken át igyekezett félretolni, visszatartani és lenyomni, de Isten erőt fog adni ahhoz, hogy világra hozd, amit ő ültetett el benned. Van még valami: amikor egy gyermek megszületik, a családban minden megváltozik. Ugyanez igaz rád is. Ha világra hozod azt, amit Isten ültetett el benned, az mindenre kihatással lesz az életedben. Isten áldása túláradó: eljut életed minden területére. Ahogyan egy édesanya tudja magáról, ha várandós, ugyanez igaz a szellemi világra is. Szüld hát meg, ami benned van; ideje, hogy világra jöjjön!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!