Férjek és feleségek (6)
szeptember 15. szombat

„Feleséged olyan házad belsejében, mint a termő szőlőtő.” (Zsoltárok 128:3)

A zsoltáros azt írja: „Boldog mindenki, aki az Urat féli, és az ő útjain jár. Kezed munkája után élsz, boldog vagy, és jól megy sorod. Feleséged olyan házad belsejében, mint a termő szőlőtő; gyermekeid olyanok asztalod körül, mint az olajfacsemeték. Ilyen áldásban részesül az az ember, aki féli az Urat.” (Zsoltárok 128:1–4). A megfelelő éghajlaton nem kell könyörögni a szőlőtőnek, hogy növekedjen. Bőségesen fog szőlőt teremni, amiből aztán majd bor készül. A Bibliában a bor az örömöt és az ünneplést jelképezi. Ugyanez igaz a családodra is. Férjként Isten előtt te vagy a felelős a megfelelő klíma megteremtéséért, amelyben a feleséged és a családod megtapasztalhatja az áldást és a gyümölcstermést. Ez azt jelenti, hogy elegendő időt kell otthon töltened ahhoz, hogy megteremtsd és fenntartsd a megfelelő hőmérsékletet. Ha csak ritkán vagy jelen, akkor ezt nem tudod megtenni, mert a távolléted keserű csalódottságot teremt feleségedben, és csökkenti önértékelését és önbizalmát. Ha második helyet foglal el a hivatásod, a hobbid vagy a barátaid mögött – nem is beszélve a tévénézésről – akkor sosem lesz nagyszerű kapcsolatod vele. Ahhoz, hogy megismerd a feleséged szükségeit, minőségi időt kell töltened vele. Ha fel akarod fedezni a benne rejlő lehetőségeket, és tudni akarod, milyen nagyszerű ember is ő, teremts megfelelő légkört a családodban. Egy feleség így próbált viccelődni: „Nem tudtam, mi az igazi boldogság, amíg férjhez nem mentem – de most már túl késő!” Nem kell, hogy ez a ti esetetekben is így legyen. Teremthetsz olyan légkört, amelyben mindketten fejlődni tudtok, és élvezitek az életet.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!