Barátság (3)
október 9. kedd

„Aki bölcsekkel jár, bölccsé lesz, az ostobák barátja pedig romlottá lesz.” (Példabeszédek 13:20)

Egy farmer kukoricaföldjét minden nap ellepték a varjak. Egyszer elege lett belőle, megtöltötte a vadászpuskáját, és a kerítés mentén végigkúszva elhatározta, hogy lelövöldözi ezeket a bosszantó varjakat az égről. Történetesen volt ennek a farmernak egy nagyon barátságos papagája, aki válogatás nélkül mindenkivel barátkozott, és látva a varjúcsapatot, csatlakozott hozzájuk, mert barátságos akart lenni. A farmer látta a varjakat, de nem látta a papagáját, ezért gondosan célzott, lőtt, majd felugrott, és rohant megnézni, hány varjút intézett el. De íme, a papagája feküdt a földön. A szárnya eltört, a csőre kicsorbult, de még élt. A farmer óvatosan felemelte és hazavitte, ahol a gyerekei elé szaladtak. A sérült papagájt látva, sírva kérdezték: „Apa, mi történt?” Mielőtt azonban a férfi válaszolhatott volna, megszólalt a papagáj: „Így jár az, aki rossz társaságba keveredik.” Sosem lehetsz jókor, jó helyen, nem tehetsz jó dolgot, ha közben rossz társaságban vagy. Szülőként ezt meg kell tanítanod gyermekeidnek. Figyeld az internethasználatukat, és figyelmeztesd őket a világhálón zsákmányra leső ragadozókra, akik „barátokat” keresnek. Egyre több olyan rémisztő történetet hallunk, melyben gyerekeknek ártottak vagy csábítottak rosszra az interneten keresztül. Ha keményen és sürgetően hangzik, amit mondok, az azért van, mert ez a dolog valóban halaszthatatlanul fontos!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!