adó 1%

Engedelmességet tanulni
március 16. szombat

„Abban telik kedvem, Istenem, hogy akaratodat teljesítsem, törvényed szívemben van.” (Zsoltárok 40:9)

Billy Graham felesége, Ruth írta: „Ma este a tornácon üldögéltem, az öreg németjuhászunk a lábamnál feküdt. Messziről mennydörgést hallottam. Ahogy a vihar közeledett, a kutya harciasan kirohant a kertbe, mintha meg akarna vele küzdeni. A vihar elkerült minket, és a kutya visszatért a tornácra azzal a meggyőződéssel, hogy ő kergette el. Németjuhászunk gondos kiképzést kapott kutatásra és mentésre, támadásra és engedelmességre. A mentőkutyák jól jönnek itt nálunk, a hegyvidéken. Olyan helyzetet nem tudok elképzelni, amikor támadást parancsolnék neki. De egy jól kiképzett kutya megérzi az ellenséges szándékot, és észreveszi a fegyvert (vagy fegyvernek látszó tárgyat), ilyenkor az ember bölcsen teszi, ha mozdulatlanná dermed. Ám igazán annak örülök, hogy az engedelmességet megtanulta. Tudja, mit kell tennie, ha az „állj, ül, fekszik, indul, keress, maradj, lábhoz” parancsokat hallja. Az engedetlen kutya nem csupán fejfájást okoz, de veszélyes is. Az engedelmes kutya igazi öröm. Talán kevésbé igaz ez Isten gyermekeire? Ismerek néhányat, akiket támadásra képeztek ki. Most nem említek neveket – talán te is ismersz néhányat –, az biztos, hogy tehetségesek benne. Aztán vannak, akiknek a szakterülete a kutatás és mentés (az Üdvhadsereget ide sorolnám). Aztán vannak azok, akik megtanultak engedelmeskedni. Azt hiszem, ez az, ami minden másnál nagyobb örömet szerez az Úrnak. Az egyszerű engedelmesség, az örömteli, készséges, nem kérdezősködő engedelmesség. Amikor azt tudjuk mondani a zsoltárossal: »abban telik kedvem, Istenem, hogy akaratodat teljesítsem«, az a keresztyén kiképzés csúcsa. Mert ez okozza Istennek a legnagyobb örömet.”

 

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!