Jézus vérének áldásai
január 20. hétfő

„Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.” (1János 1:7)

A vér szervezetünk olyan alkotóeleme, mely a test minden részébe eljut. A vér értékes szállítmánya az oxigén és azok a tápanyagok, melyek az életet, az energiát, a táplálékot és a gyógyulást hordozzák. A fehérvérsejtek mentősként működnek, tisztítják a sebeket és gyógyítják a betegségeket. Hadseregként védik szervezetünket a támadókkal szemben. Van ennek egy szellemi értelemben vett tanulsága: mindannyiunknak szüksége van Jézus életadó vérére, hogy megtisztítson, megvédjen és tápláljon minket. Minden nap szükségünk van rá. A Biblia azt mondja: „Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől” (1János 1:7). Ez azt jelenti, hogy ha folyamatosan Jézussal jársz, akkor az ő vére folyamatosan megtisztít minden bűntől.

Orvosi tény, hogy a vérből meghatározható az apaság. Jézus vére bizonyítja, hogy Isten megváltott gyermeke vagy, nem csupán egy ál-örökös, aki megpróbálja megszerezni mindazt, ami csak a családtagoknak jár. Mennyei Atyánk minden áldása ott áramlik bennünk, gyermekeiben a vér által. Ez jogosít fel arra, hogy elé álljunk, hogy átvehessük áldásait. Hála Istennek, hogy manapság a Szentlélek ajándéka hangsúlyt kap gyülekezeteinkben! De ha nem értjük meg, hogy Isten elfogad minket, mert a véren át tekint ránk, akkor lesz ugyan erőnk, de bizonytalanok leszünk, használjuk ugyan lelki ajándékainkat, de szükségtelenül kárhoztatásban élünk.

Kedves lelkigondozó, mondd meg fájdalmakat hordozó páciensednek, hogy Jézus vérének ereje minden erősséget le tud rombolni a családjában, és el tud szakítani minden láncot, ami a múltjához kötözi! Szánj ma időt arra, hogy hálát adj Istennek Jézus vérének áldásaiért!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!