Van erőd – használd hát!
szeptember 15. vasárnap

„Adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által.” (Efezus 3:16)

Amíg nem ismered fel Isten benned lakozó erejét, nem tudod használni azt. Az egyik legnagyobb gyógyító erő Isten Igéje, és ez ott van a kezed ügyében! Például, ha egy szeretted beteg lesz, a Biblia azt mondja: „azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben… betegekre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak” (Márk 16:17–18). Ez hatalmas ígéret! Azt olvassuk, hogy amikor Jézus visszatért Kapernaumba, „elterjedt a híre, hogy otthon van” (Márk 2:1); és mielőtt eltávozott volna, egy béna ember meggyógyult.

Tehát, ha Krisztus benned él, nem kellene az embereknek érezniük az ő jelenlétét a te társaságodban? Ha benne vagy a gyülekezet vezetőségében, nem kellene a gyülekezetnek áldottnak lennie? Nem kellene katalizátornak lenned a problémák megoldásában, nem kellene segítened a gyülekezeted növekedését? Az egyház nem tökéletes. Senki sem állította, hogy az. A gyülekezet nem egy elit klub, hanem kórház. Bármi gond van is a gyülekezetben, az emberek műve, nem Istené. Ha Isten ott van akár a legkisebb dolog mögött is, akkor az hatalmassá lesz; sikerülnie kell, mert Isten ereje mindenható, változatlan és mindig hozzáférhető! Ideje, hogy használjuk Isten fegyverzetét, melyek „erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására” (2Korinthus 10:4). Itt az ideje, hogy ne kerülgessük a témát, hanem mondjuk meg az ördögnek, hogy vegye le a kezét mindenről, ami téged foglalkoztat!

Jézus azt mondta: „Nekem adatott minden hatalom… Menjetek el tehát…” (Máté 28:18–19). Ő hatalmat adott neked – használd hát!

Bob Gass életére emlékezünk

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!