Csüggedt szív (2)
június 12. szerda

„Erőt ad a megfáradtnak.” (Ézsaiás 40:29)

Szoktuk mondani, hogy „míg élek, remélek”, vagy hogy „a remény csomót köt a kötélre és belekapaszkodik” – mert azt hisszük, hogy a dolgok majd jobbra fordulnak. De amikor reményünk beteljesedése késik, vagy egyáltalán nem történik meg, akkor az érzelmi válság vagy mentális betegség miatt egyesek végleges kiutat keresnek. Az öngyilkosság kizárja Istent. Ha eldobod az életedet, akkor ő már semmit sem tehet érted. Ezzel a megoldatlan fájdalom örökségét hagyod szeretteid fájó szívében.

A keresztény vezetők nemzedékeken át vitatkoztak az öngyilkosság kérdéséről. De mindegyikük hitte ezen szavak igazságát: „aki aggódik szívében, az levertté lesz” (Példabeszédek 12:25). Márpedig a depresszió, ha nem kezelik, önpusztításhoz vezethet. Lehet, hogy a vége nem golyó vagy kábítószer-túladagolás lesz; lehet, hogy az illető koplalni kezd, vagy éppen mértéktelen evésbe veti magát; vagy nem kér többé segítséget, mert az a segítség, amit addig kapott, nem használt. A végeredmény azonban mindig ugyanaz.

Az Egyesült Királyságban a mentális egészségre vonatkozó felmérések azt mutatják, hogy nőknél kétszer nagyobb valószínűséggel fordulnak elő szorongásos tünetek, mint férfiaknál. A jelentések szerint az alacsony jövedelmű családokban kétszer-háromszor nagyobb valószínűséggel fordulnak elő mentális egészségügyi problémák, mint a magasabb jövedelmű családokban.

Tud ilyenkor a Biblia valamilyen vigasztalást nyújtani? Igen! „Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.” (Ézsaiás 40:29–31).

Bob Gass életére emlékezünk

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!