Miért olvass Bibliát?
június 14. péntek

„A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre” (2Timóteus 3:16)

Pál azt írta Timóteusnak: „A gonosz emberek és ámítók pedig még tovább mennek a rosszban, tévelyegve és másokat is megtévesztve. De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen.” (2Timóteus 3:13–17).

Íme, ezért kell Bibliát olvasnunk:

1) Hogy senki ne vezethessen félre minket. Isten soha nem mond neked olyat egy másik személy vagy a saját gondolataid által, ami nincs összhangban azzal, amit világosan kijelentett Igéjében. Ezért kell ismerned a Szentírást.

2) Hogy bizonyos lehess az üdvösséged felől. János apostol azt írta: „ezt azért írtam nektek, akik hisztek Isten Fia nevében, hogy tudjátok: örök életetek van” (1János 5:13).

3) Hogy segítsen felfedezni hivatásodat, és felkészítsen annak elvégzésére. Pál azt mondta: „a teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen” (1Timóteus 3:16–17).

A Biblia útmutató a keresztyén élethez, olvasd hát minden nap!

Bob Gass életére emlékezünk

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!