Lépteidet Isten irányítja
augusztus 13. kedd

„Az Úr irányítja annak az embernek a lépteit, akinek az útja tetszik neki.” (Zsoltárok 37:23)

Illés rendeltetése az volt, hogy álljon elő a Karmel-hegyen, kérjen tüzet az égből, és szabadítsa meg Izráelt a bálványimádásból. De csak lépésről lépésre jutott el odáig. Így működik Isten. Először a Kerít-patakhoz küldte (ami azt jelenti: szövetségkötés).

Lelki fejlődésed útján valamikor fel kell ismerned, hogy Isten szövetséget kötő, szövetséget hűségesen megtartó Isten. Ő csodálatos módon kiszárította a Jordánt, parancsára a fejsze úszott a vízen, és halak gyűltek az üres hálóba – ezzel bizonyította, hogy ha ő megígér valamit, azt meg is tartja.

Amikor Isten Illést a Kerít-patakhoz küldte, azt mondta neki: „a hollóknak pedig megparancsoltam, hogy gondoskodjanak ott rólad” (1Királyok 17:4). Ha Illés máshová ment volna, Isten nem gondoskodott volna szükségei betöltéséről. Miért? Mert a szövetség mindig kétoldalú: ha te megteszed a magad részét, Isten is megteszi a magáét.

Ezután Isten Illést Sareptába küldte ezt mondva: „megparancsoltam ott egy özvegyasszonynak, hogy gondoskodjék rólad” (1Királyok 17:9). Gondolj bele: Isten egy ragadozó madarat és egy nincstelen özvegyet használt arra, hogy enni adjon Illésnek – szóval te se kérdőjelezd meg módszereit!

A Bibliában azt olvassuk: „az Úr irányítja annak az embernek a lépteit, akinek az útja tetszik neki.” Volna egy kérdésem: ha valóban hiszel a Szentírásnak, akkor miért panaszkodsz, aggódsz és próbálsz mindent egyedül megoldani, ahelyett, hogy bíznál Istenben? A Sarepta szó jelentése: „tűzpróba” vagy „olvasztótégely”. Ha most tűzpróbán mégy át, örülj, mert Isten így tisztítja jellemedet, kiégetve belőle a szennyeződést, hogy csak az arany maradjon meg. Miután átmentél Kerít és Sarepta próbáján, készen leszel a Karmel-hegy áldásaira!

Bob Gass életére emlékezünk

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!