Tanuld meg felismerni Isten jelenlétét!
augusztus 15. csütörtök

„Hogy jöhetne hozzám az Úr ládája?” (2Sámuel 6:9)

Az ószövetségi időkben a szövetség ládája volt Isten jelenlétének egyik legfontosabb jelképe. Ahol a láda volt, ott Isten volt jelen. De Izráel hagyta, hogy a filiszteusok ellopják.

Fontos tanulság van ebben: a Sátánnak az a célja, hogy megfosszon Isten jelenlétének érzékelésétől. Egyetlen oka volt annak, hogy Izráel elveszítette a frigyládát: az engedetlenség. Az engedetlenség első következménye, hogy nem vagy képes érzékelni Isten jelenlétét. Mire mondja, hogy tedd meg, vagy mit tilt meg? Isten nem fog alkudozni, kompromisszumot kötni, nem fogja elnézni az engedetlenséget; akkor tudsz továbblépni, ha visszatérsz az engedelmességhez.

„Hogy jöhetne hozzám az Úr ládája?” – azért kérdezte ezt Dávid, mert a visszahozásra tett kísérletek eddig sorra kudarcot vallottak. Valaki azt javasolta, hogy tegyék egy új szekérre. Valaki más azt tanácsolta, hogy a szekeret Uzzá (akinek a neve erőt jelent) és Ahjó (akinek a neve testvériséget jelent) vezessék (ld. 3. vers). A legtöbben azt gondolták, hogy ez nagyszerű terv, de Isten nem tartotta annak. Ennyit az emberek véleményéről!

Dávid a legjobb szándékkal volt, de terve nem volt összhangban Isten akaratával. Isten egyszer már megmondta Izráelnek, hogy a szövetség ládáját csak felkent papok vihetik a vállukon. Másként fogalmazva azok vihetik, akik tudják:

a) hogyan kell megőrizni az egyensúlyt;

b) hogyan kell szeretetben és egységben járni;

c) hogyan kell engedelmességben járni.

Érted már az üzenetet? Ha kincsnek tartod Isten jelenlétét életedben, és meg akarod óvni, alkalmazd ezeket az alapelveket!

Bob Gass életére emlékezünk

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!