Bárhová mégy, Isten ott van
október 9. szerda

„Szent föld az a hely, ahol állsz!” (2Mózes 3:5)

A zsidó hittudósok sokat vitatkoztak arról, miért a sivatag közepén jelentette ki magát Isten Mózesnek? Miért nem egy sűrűn lakott vagy egy vallási szempontból jelentőségteljes helyen? Végül arra a konszenzusra jutottak, hogy Isten meg akarta mutatni, hogy nincs a földön olyan hely, legyen az akár egy tüskés bokor, ahol Isten ne lenne jelen.

A. W. Tozer lelkész írta: „Isten fent van, de nincs felülre tolva. Lent van, de nincs alulra szorítva. Odakint van, de nincs kizárva. Bent van, de nincs bezárva. Isten minden vezetés felett áll, ott van minden dolog alatt, amit megtart, kívül áll mindenen, de mindent felölel, belül van mindenen, amit betölt.” A legjobb rész pedig ez: „Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően” (Filippi 2:13). Isten benned él és munkálkodik, és vágyat támaszt olyan dolgok iránt, melyek tetszésére vannak.

Íme, egy érdekes gondolat: mivel Isten benned él, te se menj olyan helyre, amiről tudod, hogy nem tetszene neki, ne keveredj olyan helyzetekbe, ahol ő nem szívesen lenne! Ha rosszul érzed magad egy bizonyos személy közelében vagy egy bizonyos helyen, akkor erre figyelj oda! Lehet, hogy a Szentlélek figyelmeztet, hogy nem tartozol oda, vagy nem kellene azt tenned. Isten talán szűklátókörű? Dehogy! Viszont csakis a legjobbat akarja számodra, ezért véd a veszélytől.

A Biblia azt mondja: „Mert nap és pajzs az Úr, kegyelmet és dicsőséget ad az Isten. Nem vonja meg javait az Úr azoktól, akik feddhetetlenül élnek.” (Zsoltárok 84:12, kiemelések a szerzőtől). Ma bárhová is mégy, ne feledd: Isten ott van!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!