Ne engedj teret a rossz gondolatoknak!
február 26. szerda

„Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!” (Példabeszédek 4:23)

Amikor a Sátán elhatározza, hogy elpusztít, azzal kezdi, hogy rossz gondolatokat ültet el elmédben. Jézus erre mutatott rá, amikor ezt mondta: „Hallottátok, hogy megmondatott: »Ne paráználkodj!« Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében.” (Máté 5:27–28).

Mielőtt a valóságban is megadnád magad a bűnnek, fantáziaként dédelgeted azt. A gonosz gondolatok nem a sajátjaid, amíg nem engeded, hogy „beköltözzenek és átrendezzék a lakást”. Ha egy gondolat ellenőrizetlenül kószálhat elmédben, akkor hozzákapcsolódhat valamilyen múltbeli eseményhez vagy jelen hajlamhoz, és abból táplálkozik, amíg megnő benned, mint egy daganat.

Pál figyelmeztet, hogy ejtsünk foglyul minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre (ld. 2Korinthus 10:5). Salamon pedig azt írja: „Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!” Egy arasznyi teret se engedj a rossz gondolatoknak, mert egy mérföldet fognak birtokba venni! Lakoltasd ki őket, mielőtt elgyengítenék Krisztus iránti elkötelezettségedet, és olyat tennél, amit aztán bánni fogsz.

Általánosságban szólva: amikor takarítjuk az otthonunkat, figyelünk arra, amit mások láthatnak és megvizsgálhatnak. Képzeld el, mennyi mentális szemét gyűlik fel bennünk, mert azt hisszük, senki sem figyeli gondolatainkat. Pedig Isten figyel! Dávid azt mondta: „Uram, te megvizsgálsz és ismersz engem” (Zsoltárok 139:1). Ennek tudatában így kellene imádkoznod: „Legyenek kedvedre valók szájam mondásai, és az én szívem gondolatai előtted, legyenek, oh Uram” (Zsoltárok 19:15 Károli).

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!