A dicsőítésben Isten Igéjét fogadod be
október 17. szombat

„Mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket!” (Efezus 5:19)

Isten Igéjének igazságait nemzedékek adták át egymásnak prédikációk, tanítások és könyvek segítségével. De továbbadták azokat az istentiszteleti énekekkel is. Amikor ezeket énekeljük, Isten Igéjének igazságát hirdetjük és egyben magunkba is fogadjuk. Lelkileg növekszünk a hallott Ige, a tanulmányozott Ige, a kimondott Ige, és igen, az énekelt Ige által is. Pál ezt írja: „teljetek meg Lélekkel, mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket, énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak” (Efezus 5:18–19). Jézus nem csupán prédikálta az Igét, hanem énekelte is: „miután elénekelték a zsoltárokat, kimentek az Olajfák hegyére” (Máté 26:30).

Miért helyez a Biblia ilyen nagy hangsúlyt Isten Igéjének kimondására? Mert ha hangosan olvassuk Isten Igéjét, akkor kétféle módon fogadjuk magunkba: a szemünkön és a fülünkön át. Ugyanez történik akkor is, ha énekeljük az Igét. Az Ige olvasóinak nem kellene lenézniük az Ige éneklőit, és az énekeseknek nem kellene alacsonyabb rendűnek érezniük magukat az Ige magyarázóival szemben. Az a fontos, hogy beleássuk magunkat Isten Igéjébe és befogadjuk magunkba. Van, akihez egy prédikáció által szól, másokhoz személyes bibliatanulmányozás által, megint másokhoz pedig olyan énekek által, melyek Isten Igéjének életet megváltoztató igazságait hirdetik. Ezért ha dicsőítő éneket énekelsz, Isten Igéjét fogadod magadba.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2020. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.