Fáradásos törés
október 19. hétfő

„Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.” (Ézsaiás 40:29)

Egy sportmagazinban írtak az úgynevezett stressztörésről: „A normál körülmények között törést nem okozó mértékű erőbehatás állandó ismétlődése eredményez stressz- (vagy fáradásos) törést. Az izomzat a fokozott edzés, az ismételt és hosszantartó stressz miatt kimerül, nem képes a külső erőbehatást tompítani, így túl nagy feszülés alakul ki a csontban, ami csontrepedéshez vezet. E repedések megnövekedve erős fájdalmat okoznak.”

Hasonlóképp az idegrendszerünk is összeroppanhat, ha az agyunkat túlterheljük. A stressz felemészt bennünket nappal és nem hagy aludni éjszaka. Talán megpróbáljuk „orvosolni” alkohollal, drogokkal, házasságon kívüli viszonnyal, túlzásba vitt evéssel vagy hiperaktív életstílussal, de ettől csak rosszabb lesz a helyzet.

Mit kellene tenned?

1) Változtass a fókuszponton! „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek… tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek” (Máté 11:28–29). „Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi… akik az Úrban bíznak, erejük megújul” (Ézsaiás 40:29–31). Ahelyett, hogy egyedül küszködnél a terheddel, oszd meg azt a nagy teherviselővel, és engedd, hogy ő megerősítsen!

2) Lazíts! „A vidám szív a legjobb orvosság” (Példabeszédek 17:22). Ne csinálj mindenből olyan nagy ügyet! Lazíts egy kicsit és nevess többet – főleg magadon! Fogadd el gyarlóságaidat! Engedj el bizonyos dolgokat! Ne próbálj szuperhős lenni! Engedj meg magadnak egy kis szórakozást, szükséged van rá! Mondj le néhány értekezletet! Ha azt akarod, hogy a dolgok megváltozzanak, neked kell változtatnod rajtuk! Ma beszélj Istennel, ő tudja, hogyan gyógyíthatja meg a fáradásos töréseket.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2020. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.