Végig kitartani a szolgálatban (4)
november 21. szombat

„Presbitereket állíts szolgálatba városonként!” (Titusz 1:5)

A negyedik probléma, ami miatt a lelkészek elhagyják a szolgálatot: tanítják másoknak, hogyan építsenek erős családot, de ők maguk nem feltétlenül tudják, hogyan tegyék ezt. Vagy nem hajlandók megfizetni ennek az árát, és ez végül gondot okoz.

Életed legnagyszerűbb igehirdetése a családod! A lelkészfeleségekkel megtörténhet, hogy kétségbe esnek és depressziósak lesznek, mert úgy érzik, férjük minden idejét és figyelmét a szolgálatra fordítja. Az elhanyagolt gyermekeknek elegük lesz abból, hogy folyton ezt hallják: „az Úrért teszem ezt”, ezért fellázadnak Isten és az egyház ellen, és viselkedésükkel szégyent hoznak szülőjükre, akinek nem volt rájuk ideje.

Úgy kell élned, hogy feleséged és gyermekeid számára mindig elérhető legyél! Ha a gyülekezeti munka a heted mind a hét napját lefoglalja, az nem a gyülekezet hibája, hanem a tiéd! Ideje változtatnod!

Ha azt hiszed, hogy ez csupán 21. századi jelenség, akkor tévedsz! Olvasd el olyan vezetők történetét, mint Dávid és Sámuel, és rá fogsz jönni: megtörténhet, hogy valaki sikeres a munkájában, de a családjában csúfos kudarcot vall. Sok lelkész többre tartja társai elismerését, mint a saját családja szeretetét és tiszteletét. Sose feledd, hogy nem leszel mindig a gyülekezet vezetője, de mindig férje leszel a feleségednek és apja a gyermekeidnek! Légy hát ott, amikor szükségük van rád, és ők is ott lesznek majd, amikor neked szükséged lesz rájuk.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2020. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.