A Szentlélek a segítőd
november 23. hétfő

„A Pártfogó (…) megtanít majd titeket mindenre.” (János 14:26)

Jézus ezt mondta: „A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek.” (János 14:26)

Figyeld meg a Szentlélek két munkáját:

1) Megtanít, hogyan járj Istennel.

2) Mindennap emlékeztet rá, hogy ezt tedd.

Isten megváltott gyermekeként folyamatosan tanulnunk kell, hogyan járjunk vele, és emlékeztetni kell minket az áldásokra, melyek várnak ránk, ha ezt tesszük, és a bajokra, melyekbe belekeveredhetünk, ha nem tesszük.

Ha neveltél gyermekeket, ismered a folyamatot. Meg kell tanítanunk nekik az ábécét, hogy megtanuljanak írni és olvasni, majd emlékeztetnünk kell őket a gyakorlásra, míg mesterei lesznek. Meg kell tanulniuk járni, és az, hogy napjában százszor is elesnek, csupán része a növekedési folyamatnak. A Biblia azt mondja: „ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel” (Példabeszédek 24:16). Ahogy nem mondod a gyermekednek: „Felejtsd el, sose fogsz megtanulni járni!” – ugyanígy mennyei Atyád sem mond le rólad. Gyermekeinknek meg kell tanítanunk a tisztálkodást és a személyes higiéné fontosságát. Ugyanígy a Szentlélek is emlékeztet a mindennapi igeolvasás fontosságára. Jézus azt mondta: „Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek.” (János 15:3) A zsoltáros pedig így írt: „Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet.” (Zsoltárok 119:9) – ez az idősebbekre ugyanúgy igaz. Bölcsen teszed, ha minden napodat ezzel az imával kezded: „Szentlélek, taníts meg arra, amit tudnom kell, és emlékeztess rá napközben!”

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2020. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.