Ne erőlködj annyira, bízz jobban!
január 15. péntek

„Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára.” (Filippi 1:6)

Ha szeretnéd, hogy Isten akarata beteljesedjen az életedben, ne sürgesd a dolgokat! Sára, Ábrahám felesége ezt tette, és ennek eredményeként megszületett Izmael, ez pedig mindenféle családi viszályt és problémát okozott.

Ne feledd: „ami testtől született, test az, és ami Lélektől született, lélek az” (János 3:6), ezért győződj meg arról, hogy terveid valóban Isten Lelke által fogantak-e! Ne próbálj átmenteni semmit, ami testtől született! Isten ezt mondta: „szövetségre csak Izsákkal lépek” (1Mózes 17:21). Izsák született Isten akaratából, Isten szerinti módon, Isten időzítése szerint. Minden, ami megfogan benned, e két forrás egyikéből jöhet csak: vagy a testtől vagy a Lélektől. Ezért vigyázz!

Az emberek megpróbálnak majd bevonni különféle konspirációkba, hogy előbbre juss. Istennek viszont nincs szüksége senki segítségére ahhoz, hogy megáldhasson, egyedül is képes rá! Ezért bármikor is támad a Sátán, csak mutass rá lelki születési helyedre, és emlékeztesd őt, hogy ezt a tervet nem te kezdted, és nem is neked kell véghez vinned. Mert „aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára” (Filippi 1:6).

Még valami: ha Isten figyelmeztet testiesség, büszkeség vagy valami más miatt, ami akadályoz az utadon, ne állj ellen, ne menekülj, és ne állj Isten útjába! Ne viselkedj úgy, mint a fuldokló, aki magát akarja megmenteni! Isten csak akkor tud tenni érted valamit, ha felhagysz a csapkodással.

Ezért a mai üzenet számodra ez: ne erőlködj annyira, bízz jobban!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.