ÚJ!
A szokások ereje

Isten megvédi a jogaidat
február 24. szerda

„Én szolgáltatok nekik igazságot” (Ézsaiás 54:17 NLT)

Hamisan vádoltak? Jézust is. Falánk és iszákos embernek nevezték, és bűnösök barátjának. Pál apostolt őrültnek és ostoba fecsegőnek tartották. A Biblia a Sátánt a „hazugság atyjának” nevezi (ld. János 8:44).

Ha elkötelezted magad Isten akaratának cselekvésére, az ördög rád fog támadni – és ehhez embereket használ. Ne csüggedj el miatta és ne ess kétségbe! Isten igazolni fog. Igéje ezt mondja: „Célt téveszt minden fegyver, amit ellened kovácsoltak, meghazudtolsz minden nyelvet, mely törvénykezni mer veled. Ez az öröksége az Úr szolgáinak, így szolgáltatok nekik igazságot – így szól az Úr.” (Ézsaiás 54:17).

Ha ragaszkodsz a megtorláshoz, Isten hátralép és rád hagyja. De ha az ő kezébe teszed a helyzetet, az eredmény az ő jóságának és kegyelmének bizonysága lehet az életedben. Ezért ahelyett, hogy panaszkodással töltenéd az időt, imádkozz így: „Ragyogjon rá orcád szolgádra, segíts rajtam hűségesen! Uram, ne szégyenüljek meg, ha hívlak téged! Szégyenüljenek meg a bűnösök, tűnjenek el a holtak hazájában! Némuljanak el a hazug ajkak, amelyek kihívóan, gőgösen és megvetően beszélnek az igazról! Milyen nagy a te jóságod, melyet a téged félőknek tartogatsz! Ebben részesíted a hozzád menekülőket minden ember szeme láttára. Jól elrejted őket magadnál az emberek áskálódása elől. Megőrzöd őket sátradban a perlekedő nyelvektől” (Zsoltárok 31:17–21).

Egyszerűen mondd ezt: „Atyám, a te kezedbe teszem ezt a helyzetet. Kérlek, te védd meg a jogaimat!”

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.