ÚJ!
A szokások ereje

Olvasd el az apró betűs részt is!
április 8. csütörtök

„Útra kelnek-e ketten együtt, ha nem egyeztek meg?” (Ámósz 3:3)

Ha valakivel kapcsolatot akarsz kötni, mindig olvasd el az apró betűs részt is!

Valahol végig ott voltak az apró betűk a találkozások, randevúk és különféle interakciók alatt, és figyelmeztettek, még ha csak halkan is, hogy merre fog tartani a dolog. A figyelmeztető vörös zászlók végig ott voltak, még ha eleinte kedves rózsaszínnek tűntek is. Láttad, milyen könnyen dühbe tud gurulni. Tudtad, hogy mindig elkésik, amikor várod. Az éttermi számla láttán először pánikba esett, majd minden tételt aprólékosan ellenőrzött. Mindig flörtölni kezdett a pincérrel – vagy bárki mással, aki ránézett. Észrevetted, de nem hallgattál a figyelmeztető kis hangra.

Maya Angelou költő mondta: „Ha valaki megmutatja, milyen valójában, már elsőre higgy neki!”

Mielőtt valamit megvásárolsz, olvasd el az apró betűs részt, gondold végig jól, hogy tudod-e fizetni a részleteket!

Lehet, hogy az apró betű akkor derült ki, amikor láttad, hogyan viselkedik a családjával. Esetleg abból lett nyilvánvaló, ahogy megfordult minden nő után. Vagy abból, hogy mindig hallótávolságon kívülre megy, amikor telefonálni akar. Valószínűleg láttad mindezt, csak nem figyeltél oda. Átsiklottál az indulatkitöréseken, a birtoklási vágyon, a féltékenységen, a becstelenségen, azt gondoltad, hogy meg tudod őt változtatni, vagy azt, hogy megváltozik a kedvedért.

Most már okosabb vagy.

Okkal teszi fel a kérdést a Biblia: „Útra kelnek-e ketten együtt, ha nem egyeztek meg?” Igen, Isten, aki hamu helyett fejdíszt ad (ld. Ézsaiás 61:3), meg tudja változtatni partnered szívét; de ha hosszú távú kapcsolatot fontolgatsz, imádkozz, és olvasd el az apró betűs részt is!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.