ÚJ!
Hozzád illő emberek

Tanuld meg a stratégiai gondolkodást! (2)
május 4. kedd

„Minden eszes ember okosan cselekszik” (Példabeszédek 13:16)

Ha rászánjuk az időt a tudás megszerzésére, készen fogunk állni a lehetőségekre, melyeket az élet hoz. Ha nem vagyunk felkészültek, elszalasztjuk a lehetőségeket, és mások fognak élni azokkal. Isten azt mondta: „elvész az én népem, mivelhogy tudomány nélkül való” (Hóseás 4:6 Károli).

Figyeld meg:

1) A stratégiai gondolkodás felkészít a jövőre.

Senki sem tudja, mit hoz a holnap. „Ne dicsekedj a holnapi nappal, mert nem tudod, mit hoz az a nap!” (Példabeszédek 27:1). Az egyetlen dolog, ami rosszabb a jövő bizonytalanságánál, ha nincs semmilyen terved, stratégiád az életben.

2) A stratégiai gondolkodás csökkenti a hibalehetőséget.

Ha csípőből tüzelsz, az növeli a hibaszázalékot. Olyan, mintha egy golfozó minden előkészület nélkül csak úgy odalépne és elütné a labdát. Ha csak néhány fokkal tér is el az ütés szöge, a labda akár száz méterrel is elvétheti a célt. A stratégiai gondolkodás összhangba állítja a cselekedeteinket a céljainkkal, ahogy a megfelelő beállás, a megfelelő szög és a megfelelő erő segít a golflabdát közelebb juttatni a lyukhoz. Minél jobban igazodsz a célodhoz, annál nagyobb az esély, hogy jó irányba fogsz haladni.

3) A stratégiai gondolkodás segít hatással lenni másokra.

Egy vállalatvezető ezt mondta: „Cégünk egy rövid és egy hosszú távú tervvel rendelkezik. Rövid távú tervünk az, hogy elég hosszú ideig maradjunk talpon ahhoz, hogy eljussunk a hosszú távú tervünkhöz.” Ez nem éppen stratégia, mégis sokan ilyen helyzetben találjuk magunkat. Akinek terve van, az hatalommal bír.

Bármilyen tevékenységben is veszel részt, a stratégiai gondolkodás elengedhetetlen a sikerhez. Beszélgess erről Istennel és kérj tanácsot tőle!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.