ÚJ!
Hozzád illő emberek

Ne nézz vissza!
június 10. csütörtök

„Lót felesége azonban, aki mögötte ment, közben hátranézett, és sóbálvánnyá vált.” (1Mózes 19:26)

Mielőtt Sodoma és Gomora elpusztult volna, az Úr angyalai kimentették Lótot és családját. „Amikor vitték őket kifelé, ezt mondták: Mentsd az életedet! Ne nézz hátra, és ne állj meg sehol a környéken! A hegyre menekülj, különben elpusztulsz!” (1Mózes 19:17). Később mégis ezt olvassuk: „Lót felesége azonban, aki mögötte ment, közben hátranézett, és sóbálvánnyá vált” (1Mózes 19:26).

Fontos tanulság van ebben mindannyiunk számára: vigyázz, ne maradj túl sokáig a múlt hibáinak futóhomokján – akár saját hibáid, akár másokéi azok. Nehéz előrenézni, ha borzalmas dolgok történtek veled a múltban. De ha beleragadsz a múltadba, akkor nem veszed észre, mit készített Isten számodra a jelenben, és nem látod meg azt sem, hogyan kapcsolódik ez a jövődhöz.

A jó hír az, hogy még nincs túl késő! Engedd, hogy Isten használjon és elindítson előre utadon! Ő be tudja gyógyítani a mások által okozott sebeket. Ő a múltbeli rossz döntéseidet is arra tudja használni, hogy bölcsebbé tegyen. Még nem késtél le arról, hogy azzá válj, aki lehettél volna. Isten örömét leli abban, hogy a gyengeséget erővé formálja. Ő kincset tud teremteni abból, amit te szemétként félredobtál.

Ha visszacsúsztál a lejtőn, vagy szándékosan letértél az Isten által kijelölt útról, akkor most itt az ideje visszatérni az ő útjára. „Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok” (Jeremiás 29:11).

Indulj hát előre – és ne nézz hátra!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.