ÚJ!
Hozzád illő emberek

Gondolj Isten hűséges szeretetére!
június 11. péntek

„Mert hűséged szemem előtt van, igazságod szerint járok-kelek.” (Zsoltárok 26:3)

Egy kisfiútól egyszer megkérdezték, hogy imádkozik-e minden este. „Nem – felelte a gyerek. – Vannak napok, amikor nincs szükségem semmire.” Mosolygunk ezen, de a tanulság fájdalmasan nyilvánvaló. Ha a férjed vagy a feleséged csak akkor szólna hozzád, amikor bajban van vagy szüksége van valamire, szerinted meddig bírná a házasságotok? Egészséges egyensúlynak kell lennie a dicsőítés és a kérés között.

Az mondod: „Ha az Úr elég nagy ahhoz, hogy megteremtse és működtesse a világmindenséget, kétlem, hogy zavarná, ha egy olyan jelentéktelen kis valaki, mint én elfelejt köszönetet mondani.” Tévedsz! Amikor Jézus meggyógyított tíz leprást, de csak egy ment vissza köszönetet mondani, Jézus megkérdezte: „Hol van a többi kilenc?” (Lukács 17:17).

Ha Isten csupán az ő igazsága és a te bűnre való hajlamod szerint bánna veled, nagy bajban lennél! Ő azonban nem így tesz, hanem azt mondja: „Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen” (Jeremiás 31:3). Ezt felismerve írta a zsoltáros: „Mert szereteted az életnél is jobb, ajkam téged dicsőít. Ezért téged áldalak, amíg élek, nevedet imádva emelem föl kezem.” (Zsoltárok 63:4–5). Máshol pedig ezt írja: „Leborulok szent templomodban, és magasztalom nevedet hűséges szeretetedért, mert mindennél magasztosabbá tetted nevedet és beszédedet. Amikor kiáltottam, meghallgattál engem, bátorítottál, lelkembe erőt öntöttél.” (Zsoltárok 138:2–3).

Isten nem bánja, ha kérünk tőle, csak köszönjük is meg, amit kapunk! Ma tehát állj meg egy kis időre, és gondolj Isten hűséges szeretetére!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.