ÚJ!
Hozzád illő emberek

Feltételekhez kötött áldások
július 29. csütörtök

„Ha engedelmesen hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára (…) Rád szállnak mindezek az áldások” (5Mózes 28:1–2)

Isten sok áldása feltételhez kötött: „ha engedelmesen hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, ha megtartod és teljesíted mindazokat a parancsolatokat”, akkor ő megáld.

A vak Bartimeus az út szélén koldult, amikor Jézus arra haladt el. Bartimeus kiáltozni kezdett, erre Jézus megkérdezte, hogy mit szeretne, és ő így felelt: „Mester, hogy újra lássak” (Márk 10:51). Tudta, hogy Isten áldása nem automatikus, de most elérhető közelségben volt.

Mennyire akarod Isten áldásait? Mennyire vagy eltökélt?

Azok a vágyak, melyeket Isten ültetett el benned, és az Igéjében kitűzött célok nem teljesülnek automatikusan, de elérhetőek.

Először is: építs erős alapot Isten Igéjében gyökerezve!

Másodszor: számíts arra, hogy csak lépésenként fogsz haladni! Pál azt írta: „nyomába is lépnek atyánk, Ábrahám (…) hitének” (Róma 4:12). Az eredmények nem fognak egyik napról a másikra mutatkozni, de eljönnek majd, és meglesz szorgalmad jutalma.

Harmadszor: célozz magasra, számíts arra, hogy Isten a legjobbat akarja számodra, és légy kész te is a legjobbat nyújtani neki! „Éppen ezért teljes igyekezettel törekedjetek arra, hogy hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet, az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban kegyességet, a kegyességben testvéri szeretetet, a testvéri szeretetben pedig minden ember iránti szeretetet” (2Péter 1:5–7).

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.