ÚJ!
Hozzád illő emberek

Isten győzelemre hívott el!
július 22. csütörtök

„Aki győz…” (Jelenések 2:7)

Semmi sem válik igazán nagyszerűvé, amíg le nem küzd valamit. Pál azt írja: „mert nagy és sokat ígérő kapu nyílt ott előttem, de az ellenfél is sok” (1Korinthus 16:9).

A nagy lehetőségek nagy kihívásokkal járnak, és ezekhez a kihívásokhoz nagy hit kell. Ha a kimagasló siker könnyen jönne, mindenki elérné – de ha mindenki elérné, akkor egyáltalán nem lenne kiemelkedő.

Hogyan fejlődik a hernyó pillangóvá? A bábállapot leküzdésével. Nem lenne könnyebb megmaradni a gubó kényelmében? Lehetnek olyan napok, amikor a nagy küzdelemben a hernyó valószínűleg így gondolja. De a szabadság, a repülés és a felfedezés ára a küzdelem, a fejlődés és az áttörés. Nincs más út.

Miért küldte Jézus a tanítványait viharba a Galileai-tavon? Hogy megtanítsa nekik: bízzanak benne az élet minden helyzetében. Tudta, hogy hamarosan eltávozik tőlük, ezért különböző tapasztalatok révén készítette fel őket a jövőre.

Mivel próbálsz ma megbirkózni? Ahelyett, hogy panaszkodnál miatta, vagy arra kérnéd Istent, hogy vegye el, próbálj meg úgy tekinteni rá, hogy felkészülés Isten elhívásának betöltésére.

Olvasd el a következő igéket:

„Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart” (Jakab 1:12).

„Aki győz, annak enni adok az élet fájáról, amely az Isten paradicsomában van” (Jelenések 2:7).

„Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa” (Máté 5:10).

„Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a jóval a rosszat” (Róma 12:21).

„Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben” (Efezus 6:11).

Isten ma téged is győzelemre hív!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.