Találd meg a helyed Krisztus testében! (2)
szeptember 15. szerda

„Isten rendezte el a tagokat a testben, egyenként mindegyiket, ahogyan akarta.” (1Korinthus 12:18)

Kedved lenne egy másik gyülekezethez csatlakozni, ahol az emberek jobban hasonlítanak rád?

Kenyai misszionáriusok csapatát egy maszáj törzsi kísérő vezette át a szavannán rendeltetési helyükre. Útjuk során felkeltették figyelmüket az együtt vándorló gnúk és zebrák. Kísérőjük elmagyarázta, miért vonul együtt két különböző fajhoz tartozó állatcsorda. Elmondta, hogy bár a gnúknak gyenge a látásuk, de éles a szaglásuk, míg a zebráknak jó a látásuk, de gyenge a szaglásuk. Tehát együtt kevésbé kiszolgáltatottak a támadásnak, mert különbségeik kompenzálják gyengeségeiket.

Pál ezt írja: „Ha a test csupa szem, hol lenne a hallás? Ha az egész test hallás, hol lenne a szaglás?” (1Korinthus 12:17). Ez a zebrák és a gnúk csapatára emlékeztet, nem? Amikor belépünk egy klubba, általában olyat választunk, ahol hozzánk hasonló emberek közt lehetünk; de a Krisztus testében való tagság olyan emberekkel hoz össze minket, akik különböznek tőlünk, mint a kéz az orrtól. És bár e különbségek időnként súrlódást okozhatnak, Isten által rendelt különbségek ezek a javunkra. A zebráknak és a gnúknak nem kell megkedvelniük egymást, de túlélésük és sikerük a jó együttműködésen múlik.

A lelki növekedésed nem attól függ, hogy mindenkivel egyetértesz-e, hanem attól, hogy szereted-e őket annyira, hogy jól ki tudj jönni velük.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.