Önvizsgálat vagy önmarcangolás? (3)
november 25. csütörtök

„Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott” (Efezus 4:22)

 

Elvárja Isten, hogy növekedjünk és igyekezzünk fejlődni? Igen! De ahogy az önmarcangolás hiábavaló erőfeszítés, ugyanúgy az is, ha saját erőből próbálsz változni, mert csak azt éred el, hogy folyton magadra figyelsz és legyőzöttnek érzed magad.

A változás bibliai útja az, hogy elfordulsz önmagadtól és Krisztusra összpontosítasz. Pál azt mondja: „Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét, mindnyájan ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre” (2Korinthus 3:18).

Isten nem javítgatni akar a testünkön. Az ő szemében a „javított test” még mindig test. Ő a jellemformálásban érdekelt, nem az önfejlesztő vállalkozásokban. Régi természetünket az összes önfejlesztési stratégia együttvéve sem képes átalakítani.

Csak Isten tud Krisztushoz hasonlóvá formálni az ő Lelke által. „Miközben egy tükörben [Isten Igéjében] szemléljük [figyeljük és tanulmányozzuk] az Úr dicsőségét, mindnyájan ugyanarra a képre formálódunk át [Isten képére, mert őt nézzük] az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre [fokozatosan egyik szintről egy következő szintre].” Ezt nem akaraterővel és kitartással érjük el, hanem Isten kegyelme végzi el bennünk.

 

Azt kérdezed, mi lesz a testtel? Isten végső terve az, hogy lecseréli, és új, mennyei testet ad helyette. Ezért írja Pál: „Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott” (Efezus 4:22). Az óember olyan „ruha”, melyet nem szabad átalakítani, igazítani vagy foltozni – le kell vetni és el kell dobni!

Miközben Krisztusra összpontosítasz és közösségben vagy vele, megszabadulsz régi természeted uralmától, és belenősz az új természetbe. Kívül-belül teljesen átalakulsz.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.