Újrakezdheted az életedet
január 17. hétfő

„Akiről azt látják, hogy ügyesen dolgozik, az biztosan a királyok szolgálatába fog állni, nem marad az alacsony rangúak szolgája.” (Példabeszédek 22:29)

A mississippi Chandler család hosszú és rögös úton jutott ki a gyapotültetvények nyomorából. Mind a kilenc gyermeknek van emléke a részesben aratók viskóiról és arról, hogy nincs mit enniük vagy nincs ruhájuk. Mégis mind a kilenc felsőfokú végzettséget szerzett! Szüleik kölcsönkértek két dollárt, hogy buszjegyet vásároljanak Cleveland nevű fiuknak, aki a tanulás mellett dolgozott, és végül a Howard Egyetem közgazdasági tanszékének elnöke lett.
Luther az omahai egyetemre ment, és Kansas Cityben lett közalkalmazott vezető beosztásban. Ő segített öccsének, Jamesnek eljutni Omahába, később pedig a Yale-re, ahol lediplomázott.

James aztán Herman nevű öccsüket segítette, aki ma műszaki igazgató Dallasban. Donald Minneapolisban dolgozik. A gyerekek mind dolgoztak diákmunkásként: gyapotot vagy burgonyát szedtek, kukoricát törtek. Fortson az atlantai Morehouse Főiskolára ment, és Coloradóban baptista lelkész lett. Princess az Indiana Egyetemen szerzett diplomát, és tanító lett. Gloria is tanítónő. Bessie szintén mesterképzést végzett, és egy veteránkórház dietetikusa. 1984-ben a gyermekek összefogtak, és közösen vettek egy házat a szüleiknek.

A Biblia azt mondja: „Ha látsz ügyesen dolgozó embert, az a királyok szolgálatába fog állani, nem marad az alacsonyrangúak szolgálatában.” Ha bebeszéled magadnak, hogy valamire nem vagy képes, vagy hagyod, hogy mások elhitessék veled, hogy úgysem fog menni – akkor nem is fog sikerülni! De ha hiszed, hogy Isten kegyelméből képes vagy rá, akkor sikerül véghez vinned! Ha Chandleréknek sikerült, akkor te is meg tudod tenni!

Felejtsd el, mi történt a múltban! Isten minden nap megadja neked a lehetőséget, hogy újrakezdhesd az életedet.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2022. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.