Protokoll Isten házában
január 14. péntek

„Menjetek be kapuin hálaénekkel, udvaraiba dicsérettel! Adjatok hálát neki, áldjátok nevét!” (Zsoltárok 100:4)

Egy vasárnap egy egyszerűen öltözött, tudós kinézetű férfi érkezett egy hollandiai templomba, és helyet foglalt a szószék közelében. Néhány perccel később egy hölgy odalépett a padhoz. Látva, hogy egy idegen ül ott, szigorúan tudomására hozta, hogy ez az „ő helye”. A férfi kedvesen elnézést kért, és az egyik hátsó padba ült át, melyet a szegényeknek tartottak fenn. Ott hallgatta végig az istentiszteletet, és a végén észrevétlenül távozott. Az istentisztelet után a hölgytől egy barátja megkérdezte, tudja-e, ki az, akit kiparancsolt a padjából. „Nem tudom – felelte az asszony lazán –, feltételezem, hogy valami idegen.” Megdöbbent, amikor barátjától megtudta, hogy az idegen Oszkár svéd király volt, aki a holland királynőnél járt diplomáciai látogatáson.

Íme, a tanulság számodra: akár nagy, akár kicsi gyülekezetbe jársz, Jézus, az egyház feje azt mondta: „ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük” (Máté 18:20). Ez azt jelenti, hogy Jézus, a királyok királya jelen lesz. Fel kell ismerned az ő jelenlétét, imádnod kell őt, neki kell a középpontban lennie! Különben egy klubhoz is csatlakozhatsz, vagy akár otthon is maradhatsz.

A zsoltáros megadja nekünk az Isten házára vonatkozó protokollt: „Menjetek be kapuin hálaénekkel, udvaraiba dicsérettel! Adjatok hálát neki, áldjátok nevét! Mert jó az Úr, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre.” (Zsoltárok 100:4–5).

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2022. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.