Jobbra fordulnak a dolgok
augusztus 10. szerda

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok.” (Jeremiás 29:11)

Gyászolsz egy szeretted halála miatt? A válás gyötrelmén mentél keresztül? Elvesztetted az otthonodat vagy a munkahelyedet? Megpróbálod összeszedni az életed darabjait, és újrakezdeni mindent? Isten azt mondja: „Jó tervem van veled. Reményteljes jövőt szánok neked.” Ha bevonod Istent, a java még hátravan! Ám amíg a múltba ragadva élsz, lehetetlen továbblépni.

Amikor a nagy Paderewski zongorázni kezdett, a tanára azt mondta neki, hogy a keze túl kicsi ahhoz, hogy a billentyűzet mestere lehessen. A lelkében égő tűz miatt mégis világhírű zongoristává vált. Amikor a nagy Caruso magánéneket kezdett tanulni, a tanára azt mondta rá, olyan hangja van, mint az ablak résein befúvó huzatnak. Ma azonban úgy emlékeznek rá, mint a világ egyik legnagyszerűbb tenorjára. Ha inspirációra van szükséged, nézz Krisztusra, ő a legjobb példa! „Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki a bűnösöktől ilyen szidalmazást szenvedett el, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek” (Zsidók 12:2–3).

Gyászold meg a veszteségeidet, aztán lépj tovább! „Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni – talán nem tudjátok? Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok” (Ézsaiás 43:18–19). A mai üzenet számodra ez: tekints előre, mert a dolgok jobbra fordulnak!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2022. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.