Engedd, hogy Isten használja a vállalkozásodat!
május 13. péntek

„Beszállt az egyik hajóba, amelyik Simoné volt (…) és a hajóból tanította a sokaságot.” (Lukács 5:3)

Szeretnéd, ha Isten megáldaná a vállalkozásodat? Akkor hívd meg őt! Engedd neki, hogy a te üzleti tevékenységedet az ő céljaira használja!

Péter így tett. Volt egy halászhajója, és egy napon engedte, hogy Jézus a fedélzetre lépjen, és onnan prédikálhasson a parton lévő tömegnek. És ez bőségesen megtérült számára! Jézus csodát tett, Péter hálója annyira megtelt halakkal, hogy amikor bevonták a csónakba, az csaknem elsüllyedt. Ha Jézus ott van veled a fedélzeten, boldogulni fogsz. Jézus az, „aki szeret minket, és vére által megszabadított bűneinktől, aki országa népévé tett minket, papokká Isten, az ő Atyja előtt” (Jelenések 1: 5–6).

A bibliai időkben a papok a templomban végezték a szolgálatot, a királyok pedig csatákat vívtak. A győzelem után a zsákmányt odaadták a papoknak, hogy Isten munkáját finanszírozzák. Tehát, ha üzleti vállalkozásod van, akkor „király” vagy, és mivel Isten megváltott gyermeke vagy, ő megtanít arra, „ami javadra válik” (Ézsaiás 48:17).

Viszont van egy feltétel: amikor Isten megmutatja, hogyan boldogulhatsz, késznek kell lenned anyagilag támogatni tervének megvalósulását, hogy az evangélium eljusson szerte a világra (ld. Máté 24:14). Tekintsd megtiszteltetésnek és lehetőségnek, mert ha Isten az „üzlettársad”, a csillagos ég a határ! Henry Giles tizenkilencedik századi prédikátor mondta: „Nincs olyan alantas feladat, amit fel ne emelne, olyan unalmas munka, amit ne élénkítene, ha megértjük, hogy amit teszünk, azzal a mi Urunkat, Jézus Krisztust szolgáljuk.”

Használd tehát ma a munkádat Isten munkájának elősegítésére, és ő megáldja munkádat!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2022. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.