Építs másokat! (2)
augusztus 7. vasárnap

„Mindegyikünk a felebarátja kedvét keresse, mégpedig annak javára és épülésére.” (Róma 15:2)

Albert Schweitzer egyszer azt mondta: „Nem tudom, mit tartogat számodra a sorsod, de egy dolgot tudok: csak azok lesznek közületek igazán boldogok, akik keresik és meg is találják a módját, hogyan szolgáljanak mások felé.” Kedvelnek az emberek? Szívesen vannak veled? Ha nem, az talán azért van, mert:
a) Büszke vagy. Senki sem akar olyan embert követni, aki azt hiszi magáról, hogy mindenki másnál jobb.
b) Bizonytalan vagy. Ha nem vagy jóban önmagaddal, mások sem lesznek jóban veled.
c) Hangulatember vagy. Ha az emberek soha nem tudják, mire számíthatnak tőled, akkor semmi jóra nem számítanak.
d) Perfekcionista vagy. Az emberek tisztelik a kiválóságra törekvést, de rettegnek az irreális elvárásoktól.
e) Cinikus vagy. Senki sem akarja, hogy hideg zuhanyt zúdítson a nyakába valaki, aki sosem látja meg a felhők közül előbukkanó napsugarat.

Nos, hogyan építhetsz másokat?

1) Változtass a fókuszon! Ha énközpontú vagy, nem tudsz másokat erősíteni és bátorítani. A következő napokban figyeld meg az emberekkel való interakcióidat! Figyeld meg, hogy a beszélgetésetek mekkora része szól rólad, majd törekedj az egyensúly kialakítására azzal, hogy a másikra összpontosítasz.

2) Igyekezz már elsőre jó benyomást kelteni! Amikor legközelebb találkozol valakivel, jegyezd meg a nevét, összpontosíts az őt érdeklő dolgokra, hallgasd végig közbeszólás nélkül, és légy bátorító! Ha ezt egy napig meg tudod tenni, akkor minden nap meg tudod tenni. A Biblia azt mondja: „Mindegyikünk a felebarátja kedvét keresse, mégpedig annak javára és épülésére.”

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2022. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.