Gondolj többet másokra! (3)
szeptember 30. péntek

„Nem a magam hasznát keresve, hanem a többiekét” (1Korinthus 10:33)

Van egy csoport, amelyhez nem szeretnél tartozni: „Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők jönnek. Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak lesznek (…) akik inkább az élvezeteket szeretik, mint Istent” (2Timóteus 3:1–4). Nincs abban semmi rossz, ha pénzt keresel. Sőt, ha tiszteled az Urat, ő segít megsokszorozni (ld. 5Mózes 8:18, Ézsaiás 48:17, Lukács 6:38, 2Korinthus 9:8). De van egy bibliai alapelv, amely szerint élned kell ahhoz, hogy Isten áldásában járj. Ha van elég pénzed a saját szükségleteid betöltésére, engedelmeskedned kell Istennek, amikor arra kér, hogy töltsd be valaki más szükségeit!

Ha szeretnéd legyőzni az önzést, és szeretnél nagylelkűbbé válni, íme, néhány lépés:

  1. Ajándékozz el valamit, amit szívesen megtartanál! A cél az, hogy megtörd az anyagi dolgokhoz való érzelmi kötődést.

  2. Lépj tovább a névtelen adakozás szintjére! Juttass egy rászoruló személynek, például egy idős embernek, egy diáknak vagy egy egyedülálló szülőnek készpénzt egy borítékban. Ne írd rá a neved, és ne mondd el senkinek, hogy te adtad. És nem, nem igényelhetsz adójóváírást miatta. Isten azonban azt ígéri, hogy sokszorosan visszaadja neked, méghozzá azokon a területeken, ahol a legnagyobb szükséged van rá (ld. Galata 6:7).

  3. Keress valakit, egy megbízható embert, aki nyomon követi előrehaladásodat. Találkozz vele rendszeresen, és kérd meg, hogy ne arról kérdezzen, mennyi pénzt kerestél, hanem arról, mennyit adtál mások megsegítésére.

Ha komolyan gondolod, hogy le akarod győzni az önzést, akkor ezeket a lépéseket hajlandó leszel megtenni.

 

 

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2022. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.