Egy igában Jézussal
március 31. péntek

„Vegyétek magatokra az én igámat” (Máté 11:29)

Jézus olyan emberekhez szólt, akiknek elegük volt a vallásból. Olyanokhoz, akik kiégtek, akik – sikertelenül – megpróbálták betartani a szabályok és előírások hosszú listáját. Ezt mondta nekik: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű” (Máté 11:28–30).

Az iga, amiről Jézus beszélt, egy hám, amelybe befognak két ökröt, hogy egy irányba húzhassák az ekét. Minden ökörfogatban az egyik volt a vezető, a másik pedig követte. Van ebben egy fontos tanulság: Jézus vezet, de ahhoz, hogy élvezhesd az áldásait az életedben, szinkronban kell maradnod vele. Ő megígérte, hogy az igája nem lesz fojtogató, fárasztó vagy korlátozó, és nem fogja feltörni a válladat. Sőt, ha valóban szabad akarsz lenni, hagynod kell magad Jézus igájába fogni: alá kell vetned akaratodat az ő akaratának. Az viszont nem működik, hogy elfogadjuk Krisztus igáját egy ideig, majd elkezdünk a másik irányba húzni, amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnénk. Ha ezt teszed, a teher nehezebbé válik, és kimerülsz. Béke és nyugalom akkor jön, ha belehajtod fejedet az igába, és hagyod, hogy Krisztus vezessen. Jézus azt mondta: „én megnyugvást adok nektek.” Ez azt jelenti, hogy két lehetőséged van: vagy ellenállsz neki, vagy megpihensz benne. Melyiket választod?

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2023. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.