A túl gyors emelkedés veszélye
november 26. szombat

„A kézrátételt ne siesd el senkinél!” (1Timóteus 5:22)

Mielőtt Dávid Izrael királya lett, évekig egy juhnyáj pásztora volt a pusztában. Ez nem éppen lenyűgöző kezdet. Azonban ott alakult ki az Istennel való kapcsolata, és ott csiszolódtak képességei, melyeket később stratégaként és harcosként alkalmazott.

Ha sikert akarsz elérni, van egy változtathatatlan elv, amit meg kell értened: Isten engedi, hogy olyan helyzetben gyakorolj, ahol a gyengeségeiden lehet javítani, az ajándékaid fejlődnek, és ahol a hibáid nem lesznek túl sok emberre hatással.

Egyszer egy pilóta azt az utasítást kapta az irányítótoronytól, hogy felemelkedhet 1500 m magasságra. Amikor elért 1500 méterre, azt mondták neki, hogy tartsa a magasságot a további utasításokig. Aztán megkapta az engedélyt a 3000 méterre emelkedéshez. Az irányító fokozatosan vitte fel 10 000 méterig, ahol engedélyt kapott, hogy a rendeltetési helyére repüljön. Azon a napon Isten szólt a pilótához: „Bárcsak bennem is így bíznál! Ehelyett egyetlen lendülettel tízezer méterre akarsz emelkedni!”

Próbáld megérteni ezt: Isten kezdettől fogva látja a véget, és már feltérképezte az utadat. Tudja, hogy ha túl gyorsan emelkedsz, az veszélyekkel jár. Lehet, hogy te vagy a pilótafülkében, de az irányítótoronyban Isten van! Ő ma azt mondja neked: „Bízz bennem, és biztonságban eljuttatlak a célállomásodra!” Isten életedre vonatkozó tervét nem lehet siettetni. Ha megpróbálsz túl gyorsan emelkedni:

  1. fájdalmas hibákat követsz el, melyeknek nagy ára van;
  2. rossz hatással leszel azoknak az életére, akik függenek tőled; és
  3. kötélhúzásba kezdesz Istennel, amiben csak veszíthetsz!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2022. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.