Építs az erősségeidre!
január 25. szerda

„Mert ki tesz téged különbbé?” (1Korinthus 4:7)

A siker nem abban rejlik, amiben hasonlítunk másokra, hanem abban, amiben különbözünk tőlük. Ne hasonlítgasd magad másokhoz, ne versenyezz velük, inkább törekedj felfedezni az Istentől kapott különbözőségedet, mert ez az a terület, ahol ki fogsz emelkedni!

Pearl Bailey énekes mondta: „Kétféle tehetség létezik, ember alkotta és Istentől kapott tehetség. Az ember alkotta tehetséggel nagyon keményen kell dolgoznod, hogy elérj valamit. Az Istentől kapott tehetséget elég, ha csak néha felfrissíted.” Pál ezt írja: „Mert a nekünk adott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak” (Róma 12:6).

Azzal akarsz küszködni, hogy olyan készségeket fejlessz, amilyen téren van egy kis természetes ajándékod, vagy inkább szárnyra kapnál azzal a tehetséggel, amelyet Istentől kaptál, hogy megtudd, hová vezet? Az álmok nem attól válnak valóra, ha néha-néha jól csinálsz valamit. Akkor teljesülnek, ha nap mint nap a kiválóságra törekszel. Ezt pedig csak akkor éred el, ha az erősséged területén dolgozol.

Ne légy olyan, mint az a középiskolai baseballsztár, aki egy edzőtáborból az első hét után e-mailt küldött: „Minden ütőjátékosnál jobb vagyok. Ezek a dobók nem olyan kemények.” A második héten azzal dicsekedett, milyen sok pontot szerzett, és úgy tűnik, a belső mezőnyben fog kezdeni. A harmadik héten viszont már ezt írta: „Ezek ma elkezdtek csavart labdákat dobni. Holnap hazamegyek.”

Következetesség nélkül nem érhetsz el sikert; és nem tudsz következetes lenni, ha nem az Istentől kapott erősségeid területén tevékenykedsz. Ha ezt a tehetséget fejleszted, akkor van legjobb esélyed arra, hogy következetesen jó légy abban, amit csinálsz. A mai üzenet tehát ez: építs az erősségeidre!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2023. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.