Bármilyen helyzetben vagy is, engedelmeskedj Istennek! (3)
november 21. kedd

„Bárcsak mindig ilyen lenne a szívük, így félnének engem, és megtartanák minden parancsomat; akkor örökké jó dolguk lenne nekik és fiaiknak.” (5Mózes 5:29)

Ha Isten parancsol valamit, megadja a kegyelmet is hozzá, hogy teljesíteni tudjuk. Ez persze nem jelenti azt, hogy könnyű lesz. A babiloni király elrendelte, hogy élve égessék el Sadrakot, Mésakot és Abéd-Negót, mert nem voltak hajlandók leborulni az aranyszobor előtt.

Figyeld meg hitvallásukat:

  1. „Van nekünk Istenünk, akit mi tisztelünk: ő ki tud minket szabadítani” (Dániel 3:17). Egy percre sem kételkedtek abban, hogy Isten képes rá.

  2. „…ő ki tud minket szabadítani az izzó tüzes kemencéből, és ki tud szabadítani a te kezedből is, ó, király!” Abban sem kételkedtek, hogy Isten kész erre és akarja ezt tenni.

  3. „De ha nem tenné is, tudd meg, ó, király, hogy mi a te isteneidet nem tiszteljük, és nem hódolunk az aranyszobor előtt, amelyet felállíttattál!” Az engedetlenséget nem tekintették alternatívának!

Hogyan alakult a történetük? „Nebukadneccar király azonban megdöbbent, sietve fölkelt, és ezt kérdezte udvari embereitől: Nem három férfit dobtunk megkötözve a tűzbe? Azok így válaszoltak a királynak: Valóban úgy van, ó, király! Ő azonban így szólt: Én mégis négy férfit látok szabadon járni a tűzben, és nincs rajtuk semmi sérülés. A negyedik pedig olyannak látszik, mint valami isten.” (Dániel 3:24–25) Mi történt ezután? „Azután a király megerősítette tisztségében Sadrakot, Mésakot és Abéd-Negót Babilon városában.” (Dániel 3:30)

Azt mondod, ez a legnehezebb dolog, amit valaha is kértek tőled? Amikor Isten olyat kér, amit nem akarsz megtenni, vagy úgy érzed, hogy nem tudod megtenni, akkor ezt a te érdekedben teszi. Amikor a gyermekeid valamire azt mondják: „Ezt nem tudom megcsinálni, túl nehéz” – meggondolod magad, és elengeded a dolgot? Nem. Ragaszkodsz hozzá, hogy megtegyék, mert a javukat szolgálja. Így érez Isten is irántad: „Bárcsak mindig ilyen lenne a szívük, így félnének engem, és megtartanák minden parancsomat; akkor örökké jó dolguk lenne nekik és fiaiknak” (5Mózes 5:29).


Üzenet a Mai Ige csapatától:

Már csak néhány nap, és elérkezik advent első vasárnapja. Kevesebb mint egy hónap múlva pedig megünnepeljük a világ legnagyobb ajándékának, Jézus Krisztusnak a földre érkezését. Biztosan te is nagyon várod már a karácsonyi ünneplés meghitt légkörét, melyben egymás megajándékozásával is gyakoroljuk a feltétel nélküli szeretet megjelenését! Mi idén is készültünk az ünnep(ed)re, ezért figyelmedbe ajánljuk „Öröm a javából” és „Többet a jóból” elnevezésű karácsonyi kiadványcsomagjainkat, melyeket térítésmentesen biztosítunk neked, hogy másokat is megajándékozhass velük. Gyere és nézd meg őket IDE kattintva!

A fájdalmon túljutva kapja meg hitünk a diplomát. Veled is ez történik most? Kattints és olvasd tovább Győzelem a veszteség felett üzenetsorozatunk 21. részét!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2023. A Word for Today (Mai Ige) szerzői Bob és Debby Gass, mely tartalom a UCB International engedélyével kerül kiadásra. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.