Változtass a gondolkodásodon, változtass az életeden! (3)
május 15. szerda

„Hallgat rá a bölcs, és gyarapítja tudását, az értelmes útmutatást nyer” (Példabeszédek 1:5)

A Példabeszédek könyve így kezdődik: „Salamonnak, Dávid fiának, Izráel királyának a példabeszédei. Ismerd meg a bölcsességet és az intést, értsd meg az értelmes mondásokat! Fogadd el az okos intést, az igazságot, a törvényt és a becsületességet! Ezek adnak az együgyűeknek okosságot, az ifjúnak ismeretet és megfontolást. Hallgat rá a bölcs, és gyarapítja tudását, az értelmes útmutatást nyer, és megérti a példázatot és a hasonlatot, a bölcsek szavait és találós kérdéseit.” (Példabeszédek 1:1–6). A kreatív gondolkodás egyszerűen fegyelmezett gondolkodás. Ha azt hiszed, hogy már mindent tudsz, amit tudni lehet, akkor ennél többet soha nem is fogsz tudni. Ahhoz, hogy ki tudj törni a skatulyából, először is a megfelelő kérdéseket kell feltenned. Sir Antony Jay mondta: „A nem kreatív elme felismeri a rossz válaszokat, de kreatív elme kell ahhoz, hogy észrevegye a rossz kérdéseket.” A rossz kérdések megállítják a kreatív gondolkodás folyamatát. A régi rutin útjára visznek. Ahhoz, hogy az életed megváltozzon, meg kell változtatnod a gondolkodásodat. Ehhez fel kell tenned ezt a két kérdést: „Miért kell ezt mindig így csinálni? Van ennél jobb módszer?” Akár jobb életet, akár jobb családot, jobb vállalkozást, jobb gyülekezetet, jobb karriert, jobb bármit szeretnél építeni, minden változásnak és fejlődésnek azzal kell kezdődnie, hogy őszintén felteszed ezt a két kérdést.

Ha jól működő terméket forgalmazol, tolongani fognak nálad, akik be akarják szerezni. Nos, szeretnél sikeres lenni? Ahhoz, hogy elérd, hajlandónak kell lenned változtatni a gondolkodásodon.

Üzenet a Mai Ige csapatától:

Segíts, hogy Isten igéje eljusson a szívekbe! Tudtad, hogy ezt a missziót havi rendszerességű online adományozással is segítheted? Miért jó és hasznos ez neked?  Lehetőségeidhez mérten rendszeresen, mégis egyszerűen tudod támogatni Isten igéjének minél szélesebb körű terjedését! Részletekért kattints tovább az egyszeri vagy rendszeres adományozásra.


Ha szeretnél lelki ember és ugyanakkor sikeres ember is lenni, íme 3 dolog, amit tudnod kell. Kattints és olvasd tovább a Győzelem a pénzügyekben és az adósságkezelésben üzenetsorozatunk 15. részét!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2024. A Word for Today (Mai Ige) szerzői Bob és Debby Gass, mely tartalom a UCB International engedélyével kerül kiadásra. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.