Rombold le azt az erődítményt!
szeptember 27. vasárnap

„Hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására.” (2Korinthus 10:4)

A történet, melyben a fogoly Józsefből Egyiptom kormányzója lett, azt tanítja nekünk, hogy felül tudunk emelkedni körülményeinken, le tudjuk győzni a kihívásokat, és meg tudjuk élni Istentől kapott lehetőségeink teljességét.

József útja hosszú volt, és lehet, hogy a tiéd is az. De ha nem teszed meg az első lépést, akkor ott ragadsz, ahol most vagy.

Néha az „erődítmény” gyermekkorunkban épül fel. A család által okozott fájdalom a legmélyebb fájdalom, mivel kicsi korunkban érkezik, és azoktól kapjuk, akikben megbíztunk. Ilyenkor még túl fiatalok vagyunk a rossz bánásmód feldolgozásához. Nem tudjuk, hogyan védjük meg magunkat. Apánk, anyánk, nagybátyánk, idősebb testvérünk fölénk tornyosul, általában szó szerint is, de tekintélyben mindig. Amikor igazságtalanul megítéltek, hittünk nekik. Egész idő alatt hibás adatokkal dolgoztunk: „Hülye vagy… lassú… ostoba, mint az apád… kövér, mint anyád…” Ezek a földbe döngölő hangok még évtizedekkel később is visszhangoznak a tudatalattinkban.

De nem kell, hogy ez így legyen, mert „hadakozásunk fegyverei… erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására.” Használd az „elutasít és elismétel” stratégiát, és győzelmet fogsz aratni gondolataidban. Ha negatív, félelmetes, bűntudatot okozó, kisebbrendűséget sugalló, önmarcangoló gondolatok merülnek fel benned, utasítsd el azokat, és ismételd el azt, amit Isten mondott rólad Igéjében! Amint Isten Igéje életre kel benned, régi gondolataid elhalnak és elveszítik az irányításukat feletted.

Ma rombold le azt az erődítményt, és engedd, hogy a gyógyulás megkezdődjön!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2020. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.