Amit ma teszel, kihat a holnapodra
november 10. vasárnap

„Tedd meg mindazt, ami a kezed ügyébe esik, és amihez erőd van!” (Prédikátor 9:10)

Amit ma teszel, talán jelentéktelennek vagy hálátlan feladatnak tűnik, de lehet, hogy Isten ezzel készít fel valamire, amit a jövőben általad szeretne elvégezni. A Biblia azt mondja: „Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően” (Filippi 2:13).

 Egy mondás szerint Isten kezében semmi sem vész kárba. Ez nagyon igaz. Amikor Daniel Webster elkezdte ügyvédi pályafutását, elvállalt egy ügyet, amiért csupán húsz dollár díjazást kapott. Közben kiderült, hogy ez egy igen bonyolult ügy, és a felkészüléshez Bostonba kellett utaznia, az útiköltség pedig többe került húsz dollárnál. Ő azonban eltökélte, hogy alapos munkát fog végezni, és megnyeri az ügyet – meg is nyerte. Évekkel később egy vállalat sürgős ügyben kérte, hogy vállalja el képviseletüket, és készek ezért megfizetni a legmagasabb ügyvédi díjat, amit valaha kapott. Átnézve az iratokat Webster rájött, hogy ez az ügy csaknem teljesen megegyezik a húsz évvel korábbi esettel, amit oly sok kutatómunkával nyert meg, és amiért akkor csak húsz dollárt kapott. Elvállalta az ügyet, és éppúgy, mint korábban, az ügyfelének kedvező ítélet született.

 Ha csak azt teszed meg, amihez kedved van, vagy amit szívesen csinálsz, akkor megtörténhet, hogy keresztülnézel embereken és nem értékeled azokat a tapasztalatokat, melyek jövőd szempontjából nélkülözhetetlenek. A sorsod látszólag jelentéktelen pillanatokból, tapasztalatokból és találkozásokból alakul. A mai napod összefüggésben van a holnapoddal, ezért hozd ki a maximumot minden lehetőségből és kapcsolatból, ami utadba jön! „Tedd meg mindazt, ami a kezed ügyébe esik, és amihez erőd van!”

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!