ÚJ!
A szokások ereje

Vigyázz, kitől kérsz segítséget! (2)
március 1. hétfő

„Elhatároztam, hogy bevallom hűtlenségemet az Úrnak, és te megbocsátottad bűnömet, amit vétettem.” (Zsoltárok 32:5)

Ha rossz szokással vagy függőséggel küzdesz, egy jó támogató csoportból erőt tudsz meríteni.

Ne szégyellj segítséget kérni, ha szükséged van rá – de légy óvatos abban, kinek vallod meg a bűneidet!

A zsoltáros ezt írta: „Elhatároztam, hogy bevallom hűtlenségemet az Úrnak, és te megbocsátottad bűnömet, amit vétettem” (Zsoltárok 32:5).

Egy bibliatanító ezt így fogalmazta meg: „Sose beszélj arról, amiről nem szeretnéd, ha valaki később emlékezne rá. A szavaid tartóssá teszik a gondolatokat; hosszú életet adnak mindannak, amiről beszélgettetek. A viták elülnek és a konfliktusok megszűnnek, kivéve ha a szavaiddal életben tartod őket. A szavak mindenbe életet lehelnek. »Élet és halál van a nyelv hatalmában, amelyiket szereti az ember, annak a gyümölcsét eszi« (Példabeszédek 18:21). A szavak sebeket is okozhatnak. »A rágalmazó szavai, mint a jó falatok, behatolnak a test belsejébe« (Példabeszédek 18:8). Nem akadályozhatsz meg másokat abban, hogy rólad beszéljenek, de ne adj ki senkinek olyan információt, amiről jobb szeretnéd, ha elfeledkeznének. Sőt, soha ne mondj el olyasmit, ami további kérdéseket szül! Légy óvatos, amikor bevallod a vétkeidet! Lehet, hogy őszinte szeretnél lenni, de a tévedésed talán nagyobbra nő az illető emlékezetében, mint a lecke, amit tanultál belőle, és amit szeretnél megosztani vele. Természetesen vannak esetek, amikor szükség lehet további információra és tisztázásra, sőt, van, amikor ez egyenesen hasznos lehet, de bölcsen kell látnod, hogy mikor áll fenn ilyen helyzet. A jövődre összpontosíts, ne a múltra! Soha ne mondj el semmit, amiről nem akarod, hogy egész hátralévő életedben emlegessék!”

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.