ÚJ!
Hozzád illő emberek

Isten és a pénzünk (1)
május 18. kedd

„Nem vonja meg javait az Úr azoktól, akik feddhetetlenül élnek.” (Zsoltárok 84:12)

Az, hogy mit gondolsz Istenről és a pénzről, meghatározza, hogyan imádkozol és mennyire hiszel, mit vársz Istentől.

Azt mondod, minden rossznak gyökere a pénz? Nem! A Biblia azt mondja: „minden rossznak gyökere a pénz szerelme” (1Timóteus 6:10). Ez azt jelenti, hogy ha zsugori vagy, Isten nem fog neked többet adni. „De egyes prédikátorok nem csupán a saját meggazdagodásukra használták a Bibliát?” – kérdezed. Sajnos igazad van – de nem akarnál a helyükben lenni, amikor majd el kell számolniuk Isten előtt.

Azért ne öntsd ki a gyereket a fürdővízzel! A hamis pénzt úgy lehet a legkönnyebben felismerni, ha mellé teszel egy valódit. Íme, tehát a kérdés: arra keresel okot, hogy kételkedhess Isten ígéreteiben, vagy arra, hogy bízz bennük?

A Biblia az írja: „nem vonja meg javait az Úr azoktól, akik feddhetetlenül élnek” (Zsoltárok 84:12). Mind egyetértünk abban, hogy a családunkról való gondoskodás, a munkahelyi előléptetés, gyermekeink iskoláztatása és szükségben lévő emberek segítése jó dolgok. Tehát ha azt teszed, ami Isten szemében helyes, akkor számíthatsz arra, hogy megáld.

János ezt írta: „Szeretett testvérem, kívánom, hogy mindenben olyan jó dolgod legyen, és olyan egészséges légy, amilyen jó dolga van a lelkednek” (3János 2).

Gyermekeinknek csak akkor adjuk oda az autónk kulcsát, ha már megszerezték a jogosítványt, és megmutatták, hogy képesek felelősséget vállalni, a jómódot ugyanis meg kell előznie az érettségnek. Ha éretten viselkedsz, akkor bátran bízhatsz abban, hogy Isten be fogja tölteni szükségeidet és meg fog áldani. A kérdés csak ez: növekszel-e lélekben és törekedsz-e az érettségre?

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.