ÚJ!
A szokások ereje

Hűtlen volt a házastársad?
április 9. péntek

„Elfelejtettek, mintha meghaltam volna, olyan lettem, mint egy kallódó tárgy.” (Zsoltárok 31:13)

Ha a házastársunk megszegi a házassági esküjét, az összetöri az ember szívét. Amikor a kezdeti sokk alábbhagy, könnyen átveszi a helyét a bosszúvágy. Mit kellene tenned inkább?

1) Hagyj időt az érzelmek feldolgozására! Egy gyors „megbocsátok” vagy a bajok szőnyeg alá söprése csak szabotálja a szilárd kapcsolat újjáépítésének reményét.

2) Ha a házastársad rendszeresen megcsal, és saját kedve szerint akar élni, Isten Igéje jogot biztosít arra, hogy szabaddá lehess. De ne lépj túl gyorsan! Kérdezd meg magadtól, hogy nem a munka és a családra nehezedő nyomás miatt hanyagoltátok-e el egymást! Lehet, hogy nemtörődömségetek nyitott kaput az ellenségnek? Ezek nehéz kérdések – de választ követelnek, mert a döntéssel, amit most meghozol, együtt kell élned egész hátralévő életedben.

Talán most nem hiszed, de Isten képes jó házasságot formálni egy zűrösből is. Igen, időbe fog telni, hiszen a bizalmat csak lassan lehet újra felépíteni. Ez azt jelenti:

a) Meg kell tanulnotok figyelmesnek lenni egymással!

b) Be kell látnod, hogy a házastársadnak talán szüksége van arra, hogy részletesen beszámolj neki, és plusz erőfeszítést kell tenned azért, hogy az elvesztett bizalmat újjáépítsd. De sikerülhet!

„Akik az Úrhoz kiáltanak, azokat meghallgatja, és kimenti őket minden bajból. Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti.” (Zsoltárok 34:18–19).

Isten meg tudja változtatni a helyzetet. Ha együttműködsz vele, segíteni fog!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.