Találd meg a helyed Krisztus testében! (1)
szeptember 14. kedd

„Hogy ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról a tagok.” (1Korinthus 12:25)

Amikor gyülekezetet keresel, ahol lelki otthonra találhatsz, a lehetőségek végtelenek. Hagyományos vagy modern – amilyet csak akarsz, valószínűleg meg is találod. De a te egyéni helyed Krisztus testében teljesen más kérdés; erről nem te döntesz, ezt Isten határozza meg.

A Biblia azt mondja: „egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk” (1Korinthus 12:13).

Amikor elfogadod Jézust Megváltódnak, akkor bekerülsz megváltottjainak családjába, csodálatos módon megtalálod a helyed. Nem neked kell választanod; ez Isten döntése – és ez határozza meg lelki identitásodat. Pál azt mondja: „mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg” (1Korinthus 12:13).

Ez azt jelenti, hogy bárki bárhol a világon, aki Jézust megmentőjének és urának nevezi, az szorosabban kapcsolódik hozzád, mint a saját kezed.

Továbbá neked is szereped van mindegyikükkel kapcsolatban. Isten nemcsak belehelyezett testébe, hanem meghatározta egyedi rendeltetésedet is, amikor elrendezte „a tagokat a testben, egyenként mindegyiket, ahogyan akarta” (1Korinthus 12:18).

Bizonyos „ajándékokat” is adott neked, és elvárja, hogy felhasználd azokat az ő céljainak megvalósítására (ld. Róma 12:6–8). Ha kéred, Isten megmutatja neked, melyek ezek az ajándékok. És amikor megtudod, meg kell ragadnod minden alkalmat, hogy kamatoztasd ezeket az ő dicsőségére.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.