Előre és felfelé
március 28. csütörtök

„…nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért.” (Filippi 3:14)

Ahhoz, hogy beteljesítsd Isten életedre vonatkozó akaratát, a következőket kell tenned:

1) Lépj a hit magasabb szintjére! Mielőtt Dávid megölte volna Góliátot, először oroszlánt és medvét ölt. Mi is olyan problémákkal küzdünk most, melyek által megtanulunk jobban bízni Istenben, így felkészülhetünk nagyobb dolgokra.

2) Keresd Isten útmutatását minden felmerülő helyzetben (ld. Példabeszédek 3:6)! Ő azt ígérte: „Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem” (Zsoltárok 32:8).

3) Keresd a lelki harcostársakat! Isten összehangolja népét, és egybegyűjti azokat, akik vállvetve küzdhetnek majd a csata napján. Feltétlenül tudnod kell, kiben bízhatsz, hogy harcba indul veled. Az ilyen embereket csak próbatételek idején fedezzük fel (ld. Józsué 8:1).

4) Ismerd meg Isten életedre vonatkozó akaratát! Isten nem játszik bújócskát az akaratával. Felfedezheted azt, ha elegendő időt töltesz jelenlétében (ld. Zsoltárok 143:10). Ha így teszel, életed felvirágzik.

5) Használd Isten Igéjének fegyverét! A Szentírás Istentől ihletett, ezért a benne lévő igék erőt adnak a nehézségek és próbatételek idején. Jézus a Szentírást használta a Sátán megfutamítására (ld. Máté 4), és Isten Igéjének fegyvere még ma is működik.

6) Ne légy önmarcangoló! Indokolatlanul ne vájkálj magadban! Csak a Szentlélek képes kikutatni és megismerni a szívünk mélyét és elménk rejtett gondolatait (ld. János 16:8–15). Amikor Isten elérkezettnek látja az időt arra, hogy leleplezzen előtted olyan területeket, amelyek korrekcióra szorulnak, akkor azt meg is fogja tenni. Addig is haladj tovább hittel!

7) Ügyelj a gondolataidra! Elmédet tedd fallal körülvett várossá, amely nem engedi be a negatív gondolatokat és az ártalmas hatásokat (ld. Példabeszédek 4:23)!


A démonok világhírű gyűlésén a Sátán beszédet tartott, és ezt mondta… Kattints és olvasd tovább a Győzelem a kísértés felett üzenetsorozatunk 28. részét!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2024. A Word for Today (Mai Ige) szerzői Bob és Debby Gass, mely tartalom a UCB International engedélyével kerül kiadásra. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.