Győzelem a családi problémákban sorozat 13. nap

Gyakori kérdések és válaszok szülőknek

„Fiaid mind az Úr tanítványai lesznek, és nagy lesz fiaid békessége.” (Ézsaiás 54:13)

Az 1800-as évek elején a svájci tanítómester, Johann Pestalozzi így írt:

„A legjobb módja, hogy egy gyermek Istenről tanuljon az, ha ismer egy igazi keresztyént. A legjobb módja, hogy megismerjék az imádság erejét, ha olyan szülőkkel élnek, akik imádkoznak és igazán Istennel járnak.”

Mennyire igaz!

Azoknak a gyerekeknek, akik így nőnek fel, 85%-a jut el erős, személyes hitre, mielőtt betöltené a tizenharmadik életévét. „Tehát felelős vagyok a gyermekem lelki döntéseiért?” – kérdezed. Elvileg nem, de gyakorlatilag igen! Ha meg szeretnéd mérni egy család lelki hőmérsékletét, a szülők szájába tedd a lázmérőt!

„De hát a gyermekeim már majdnem felnőttek, nincs túl késő?” Nincs. Isten neve: „Megváltó”. Ő tud adni neked is második esélyt. Bánd meg a bűneidet, és kötelezd el magad Krisztusnak! Így törnek meg a generációkon át öröklődő hibák és bukások, és Isten újból bekerül a képbe.

„De mi van akkor, ha félek gyermeket szülni erre a gonosz világra?” Hát éppen ez az! A világosság gyermekei azok, akik visszaszorítják a sötétséget. Ahelyett, hogy félelemből vagy kényelemből cselekednél, használd a családodat arra, hogy hatással legyetek a világra!

„De hogyan versenyezzek a körülöttem lévő negatív hatásokkal?” Minden kutatás azt bizonyítja, hogy egy gyerek személyiségére és irányultságára a szülőnek van messzemenőkig a legnagyobb hatása; nagyobb, mint a barátoknak, az iskolának vagy a médiának. Szülők, minden apró energiamorzsátokat fektessétek be, hogy láthassátok gyermeketeket célba érni Istenért! Nincs ennél nagyobb elhívásotok!