Győzelem a munkában és munkanélküliségben sorozat 17. nap

A siker szabályai

„Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen…” (Efezus 5:15)

A legtöbb sikeres ember megtanult három dolgot tenni:

1) Megbecsülni. Sokan olyanok vagyunk, mint az a kereskedő, aki annyira igyekezett tisztán tartani a boltját, hogy elfelejtette kinyitni a bejárati ajtót. Azért van üzeleted, hogy vevőid legyenek és nyereséget termelj, nem azért, hogy a boltot tisztán tartsd. A döntéseidet alapozd a céljaidra!

2) Motiválni. „Dávid megerősödött az Úrban.” Ő maga tette ezt, mert nem volt más a közelben. Júdás azt írja: „épüljetek… imádkozzatok a Szentlélek által…” (Júdás 1:20). Amikor megtanulod bátorítani magadat, imádkozz magadért és tápláld magad! A tejről és pelenkáról áttértél a kemény marhasültre.

3) Kiselejtezni. Hallottál arról a családról, aki vidékre költözött, hogy megszabaduljon a város zajától és nyüzsgésétől? Teheneket szerettek volna tartani, így vettek egy farmot. Egy barátjuk meglátogatta őket és megkérdezte, milyen nevet adtak a farmnak. Az apa elmondta: „Én Repülőnek szerettem volna nevezni, anya viszont Suzikának. Egyik fiunknak a Bár név tetszett, a másiknak pedig a Lustaság. Így hát megegyeztünk, hogy Repülne Suzika Bár Lusta farmnak fogjuk hívni.” A barát tovább kérdezett: „No és hogy vannak a tehenek?” – „Nos, nincs tehenünk, egy sem élte túl a bélyegezést!”

William H. Hinson azt írta: „Aki egy dolgot keres, remélheti, hogy eléri. De aki mindent el akar érni, azt aratja, amit vetett: meddő megbánást.” Gondold meg!