Összetört családok
augusztus 14. péntek

„Bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is.” (Kolossé 3:13)

Amikor válás teszi tönkre családodat, hogyan segíthetsz gyermekeidnek? Először is ne beszélj arról, hogy ki nem fogadja el őket, és vedd körül őket olyanokkal, akik igen. Szerető szülőként sokat kompenzálhatsz abból, amit a másik fél elhanyagol.

Magyarázd el gyermekeidnek, hogy néha az emberek közel kerülnek egymáshoz, máskor meg eltávolodnak. Emlékeztesd őket, hogy „Ken” és „Barbie” csak babák, és készítsd fel őket a való életre! Biztasd őket, hogy önsajnálat helyett legyenek bátrak!

Amikor már nagyobbak, tanítsd meg nekik, hogy ha olyan valakivel találkoznak, aki azt várja, hogy megváltozzanak azért, hogy szeresse őket, akkor az az illető nem az igazi! Az igazi szeretet együtt tud élni az erősségekkel és gyengeségekkel, „mert a szeretet sok bűnt elfedez” (1Péter 4:8). Az igazi szeretet elfedezi a vétket, ahogy a biztosítási kötvény fedezi a károkat egy baleset esetén.

Ne használjátok gyermekeiteket fegyverként egymás ellen! Értessétek meg velük, hogy a szüleik egymástól váltak el, tőlük nem! Magyarázzátok el nekik, hogy valaki, aki alkalmatlan társnak, még lehet jó szülő. Ha kivonod a helyzetből a hibáztatást, azzal a szégyent is eltávolítod, és mindenki tovább tud lépni. A keserűség tolvaj, de nem kell hagynod, hogy elrabolja békességedet, kreativitásodat, énekedet vagy a szebb jövő reményét. Ne feledd: az akkor volt – most meg most van!

Gyermekednek és neked a jelenben kell élnetek, tehát kezdd el még ma! Isten azt ígérte: „én újat cselekszem, most kezd kibontakozni” (Ézsaiás 43:19). Te is újrakezdheted és újjáépítheted az életedet.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2020. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.