Isten gondoskodik rólad
október 22. csütörtök

„Ne aggódjatok… a ti mennyei Atyátok tudja, hogy szükségetek van minderre.” (Máté 6:31–32)

Ha Isten benned él, akkor nem kellene ennek nyilvánvalónak lennie? Hogy mondhatod, hogy bízol benne, ha közben megszállottan aggódsz az egészséged, a gyermekeid, az állásod vagy az anyagi helyzeted miatt? Az egy dolog, hogy valami foglalkoztat, de az aggodalom sértés Istennel szemben, aki soha nem hagy cserben. Pál azt írja: „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.” (Filippi 4:6–7) Vagy imádkozol, vagy aggódsz, ez a két lehetőséged van.

Miért mondta Jézus, hogy ne aggódjunk a holnapért (ld. Máté 6:34)? Mert amin gondolkodunk, azt megpróbáljuk irányítani. Amikor pedig ez megtörténik, oda a békességünk! Az aggodalom olyan, mint a lavina: kis hógolyóként indul, de továbbgörgetve végül akkorává lehet, hogy maga alá temet. Egy álló vonat elindulását meg lehet akadályozni két nagy gerendával, de ha a vonat teljes sebességgel halad, akkor fél méter vastag falat is áttör. Állítsd hát le az aggodalom vonatát, mielőtt elhagyná az állomást!

Isten azt mondja: „elég neked az én kegyelmem” (2Korinthus 12:9). Isten csak azt adja meg, amire ma szükségünk van, így holnap is benne kell bíznunk. A Biblia azt mondja, hogy Jézus a Jó Pásztor, aki „a maga juhait pedig nevükön szólítja és kivezeti… előttük jár” (János 10:3–4). Milyen csodálatos! Ő előttünk járt és elrendezett mindent. Ez a tudat segít szembenézni a holnappal bízva abban, hogy Isten gondoskodni fog rólunk.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2020. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.